Samsung Galaxy A13 (4G), Galaxy A23 (4G) su predstavljeni: Evo šta znamo o ovim pristupačnim telefonima

 

Nakon lansiranja Galaxy A53 (5G), Samsung je lansirao Samsung Galaxy A13 i Samsung
Galaxy A23 u Indiji. Uređaji su nasljednici pametnih telefona Samsung Galaxy A12 i Samsung Galaxy A22, koji su predstavljeni u Evropi ranije ovog mjeseca.

 

Samsung Galaxy A13

 

Samsung Galaxy A13 ima 6,6-inčni Full HD+ IPS LCD Infinity-V ekran. Ispod haube ga pokreće Exynos 850 čipset uparen sa do 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Memorija se može proširiti putem microSD kartice. Pametni telefon radi na One UI 4.1 operativnom sistemu baziranom na Androidu 12.

Samsung Galaxy A13

Kada je u pitanju kamera, pametni telefon dolazi sa četvorostrukom kamerom na zadnjoj strani. Postavka se sastoji od primarnog senzora od 50 MP, ultra širokog senzora od 5 MP, senzora dubine od 2 MP i makro senzora od 2 MP.

Uređaj dolazi sa skenerom otiska prsta i priključkom za slušalice.
Samsung Galaxy A13 podržava bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Ovaj pametni telefon dolazi u četiri opcije boja – crnoj, svijetlo plavoj, narandžastoj i bijeloj.

 

Samsung Galaxy A23

 

Samsung Galaxy A23 ima 6,6-inčni Full HD+ IPS LCD Infinity-V ekran. Ispod haube ga pokreće Qualcomm Snapdragon 680 čipset uparen sa do 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Memorija se može proširiti putem microSD kartice. Pametni telefon radi na One UI 4.1 operativnom sistemu baziranom na Androidu 12.

Samsung Galaxy A23

Kada je u pitanju kamera, pametni telefon dolazi sa četvorostrukom kamerom na zadnjoj strani. Postavka se sastoji od primarnog senzora od 50 MP, ultra širokog senzora od 5 MP, senzora dubine od 2 MP i makro senzora od 2MP.

Uređaj dolazi sa skenerom otiska prsta i priključkom za slušalice. Samsung Galaxy A13 podržava bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Uređaj je dostupan u tri opcije boja – crnoj, svijetlo plavoj i narandžastoj.

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.