Ma, sve može, samo da je pretplata aktivna.

 

Dok se Disney snažno oslanja na nostalgiju za sadržajima iz svoje ogromne arhive kako bi pogurao svoj nadolazeći paket Disney+, jedna je mana da ugovori o licenciranju koji su potpisani prije mnogo godina znače da neki filmovi nisu uvijek dostupni. U prošlosti je ograničavala dostupnost sadržajnog dijela poslovnog modela, rotirajući klasike u Disneyevom trezoru i izvan njih kako bi se potaknula kupovina dok su one dostupne. Kao što je izvršni direktor Bob Iger objasnio tokom intervjua na Vanity Fair New Summitting Summit 2019, to ne bi trebalo biti problem – sve dok se ljudi pretplaćuju.

Upitan o dostupnosti starijih filmova, osvrnuo se na trosatnu vrpcu „All Your Favorites“ koju je Disney objavlio prošle sedmice i rekao da postoji „neki od toga, ali vrlo vrlo malo“, ponekad će biti uklonjeni iz usluge. Međutim, sve dok je neko aktivan pretplatnik Disney+, rekao je, moći će ionako gledati download-ovane kopije tih filmova. To nije savršeno rješenje, ali može pokrenuti neke ljude da dobiju – i zadrže – tu godišnju pretplatu, čak i u budućim godinama ako Disney ikad podigne cijene. Disney+ starta 12. novembra, sa 6,99 dolara mjesečno / 69,99 USD godišnje cijena.

(Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.