Svaki četvrtak, Epic Games nudi novi set igara besplatno svima koji imaju Epic Games Store nalog. Iako ponude nisu uvijek najuzbudljivije, promocija ove nedjelje uključuje kompletan RPG smješten u svemir koji je razvio Obsidian Entertainment, The Outer Worlds.

Dostupno za preuzimanje od danas (i ostaje tako do 11. aprila), The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition je puna i potpuna verzija The Outer Worlds, uključujući sve njegove dodatke, kao i neka značajna grafička poboljšanja.

Obsidian je naravno poznat po svojim RPG-ovima, stvorivši takve igre kao što su Pillars of Eternity i Fallout: New Vegas. Ako Starfield nije uspio privući vašu maštu, onda bi The Outer Worlds mogao.

Također dostupan za dodavanje u vašu biblioteku je Thief iz 2014. godine. Razvijen od strane Eidos Montreala, poznatog po Deus Ex: Human Revolution i Guardians of the Galaxy (između ostalih), ovaj naslov sa stealth akcijom iz prvog lica dobio je podijeljen prijem na lansiranju. Ipak, fanovi žanra će i dalje naći dovoljno za uživanje.

Obe igre, The Outer Worlds i Thief, su dostupne za dodavanje u vašu biblioteku od danas i mogu se preuzeti ovdje.