OnePlus 8 sa svega 8 GB RAM-a, pomalo razočaravajuće

 

OnePlus telefoni nekada su se opisivali kao „ubice flegšipa“, koji nude više snage nego tipični flegšip telefon po nižoj cijeni, ali cijene posljednjih godina rastu, a na temelju novog benchmarka, jedan ili više modela OnePlus 8 možda neće pobijediti konkurente kada je riječ o specifikacijama.

Geekbench unos za telefon s brojem modela IN2025 uočio je portal GSMArena, a spominje vrhunski Snapdragon 865 čipset, ali navodi samo 8 GB RAM-a.

Sada, 8 GB RAM-a nije loše, ali je na vrlo niskom kraju za ono što očekujemo od vodećih modela u 2020. Ništa bolji od OnePlus 7T ili početne verzije Samsung Galaxy S20, dok recimo Galaxy S20 Ultra dolazi sa do 16 GB memorije.

Naravno, OnePlus 8 neće koštati ni blizu S20 Ultra, ali je i dalje pomalo razočaravajuće što nije odskočio od prethodnog modela. Mada, moguće je da budu i konfiguracije s više RAM-a.

 

Ovo bi čak mogao biti OnePlus 8 Pro

 

Situacija bi mogla biti još gora, jer postoji šansa da je ovo OnePlus 8 Pro. Vidite, ime telefona se zapravo ne spominje, ali OnePlus telefoni s brojevima modela IN201x i IN202x pojavili su se u bazi podataka iz Biroa indijskih standarda (BIS), kako ih je uočio Nashville Chatter.

Web stranica nagađa da su veći brojevi – oni s 202 u imenu – verzije OnePlus 8 Pro, dok su niži standardni OnePlus 8. Tu je teoriju potkrijepila ranija referentna vrijednost koja je pokazala telefon s brojem modela IN2023 kao da ima respektabilnih 12 GB RAM-a. Ali sada imamo 202 broj sa samo 8GB.

Dakle, moguće je da će OnePlus 8 Pro doći u konfiguracijama od 8 GB i 12 GB, slično kao OnePlus 7T Pro, a OnePlus 8 bi bio dostupan sa samo 8 GB RAM-a, što odgovara OnePlus 7T.

Iako bismo očekivali da će i dalje performanse biti veoma solidne, bilo bi razočaravajuće da se ne vidi više poboljšanja, pogotovo u slučaju flegšipa kao što su Galaxy S20 i Xiaomi Mi 10 – gdje su čak i osnovni, ne -Pro model ima do 12 GB RAM-a, i potencijalno nižu cijenu od OnePlus 8.

Naravno, takođe je moguće da ovaj referentni pokazatelj prikazuje podmukli OnePlus 8 Lite ili nešto drugo uopšte, tako da se još nećemo previše nagađati. Očekujemo da će program OnePlus 8 biti objavljen u maju ili oko njega.

(TechRadar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.