„Prince of Persia“ nije prvi Ubisoftov izlet u virtuelnu stvarnost. Već su ranije izdali dvije igre temeljene na popularnoj Assassin’s Creed, koje su imali isti sistem igranja

 

Sjećate li se video-igre „Prince of Persia“ iz davne 1989. godine? U ulozi princa prolazite različite nivoe, rješavate zadatke, borite se s „neprijateljima“, a sve kako bi na kraju spasili princezu i bili srećni do kraja života.

Od svojih početaka, ova kultna igra imala je nekoliko verzija i nastavaka, a po njemu je čak snimljen i film.

Ali, iz Ubisofta su sad najavili novo izdanje ove popularne igre, i to u potpuno novom obliku. Ona neće biti osmišljena ni za personalne računare ni za konzole već u virtuelnoj stvarnosti.

Prince of Persia: The Dagger of Time bit će osmišljena kao timska igra, u kojoj će do četiri igrača zajedno istraživati tvrđavu i rješavati komplikovane zadatke kako bi pobjegli. Princip igre bit će veoma sličan popularnim „escape room“ odnosno „bijegu iz sobe“.

Ovo nije prvi Ubisoftov izlet u virtuelnu stvarnost. Već su ranije izdali dvije igre temeljene na popularnoj Assassin’s Creed, koje su imali isti sistem igranja.

Prema informacijama objavljenima na Ubisoftovim stranicama, Prince of Persia: The Dagger of Time bit će dostupan duž cijele Europe u različitim VR studijima. Za zainteresovane igrače s Balkana vrijedi istaći su studiji u Beču, Budimpešti i Beogradu gdje mogu da igraju.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.