Na jesen ove godine bi trebalo da bude predstavljena iPhone 14 serija. Međutim, Apple se već suočava s nekim problemima u proizvodnji, ali se nadamo se da će američka kompanija ove probleme prevazići i donijeti iPhone 14 seriju kada je i planirana.

Četiri modela biće članovi ove serije. iPhone 13 mini dobiće zamjenu u vidu iPhonea 14 Max, koji će stići kao jeftinija verzija velikog iPhone-a. Kakve će specifikacije ponuditi ovaj telefon i koju cijenu?

Apple je dve godine predstavljao Mini verziju u okviru iPhone 12 i iPhone 13 serija. Međutim, kako je prodaja ovih telefona bila daleko ispod očekivanja, Apple je odlučio da ove godine izbaciti Mini verziju iz ponude i umjesto nje će predstaviti iPhone 14 Max.

O ovom telefonu do sada nismo čuli mnogo detalja, osim da će imati istu veličinu ekrana kao i iPhone 14 Pro Max. Sada je dojavljivač Shadow Leak objavio detalje o ovom telefonu.

On navodi da će iPhone 14 Max stići sa OLED ekranom dijagonale 6,68 inča, rezolucije 2248 x 1284 piksela. Gustina piksela iznosiće 458 ppi, dok će stopa osvežavanja ekrana navodno biti 90 Hz. Iako su se mnogi nadali da će ove godine Apple sve modele isporučiti sa 120 Hz OLED ekranima, izgleda da se to neće desiti. U skladu s ovim, očekujes se i da iPhone 14 stigne sa 90 Hz ekranom.

Nadalje, on prenosi da će telefon pokretati A15 Bionic čip, u kombinaciji sa 6GB LDDR4X RAM memorije i 128GB, odnosno 256GB interne memorije. Dakle, izgleda da će telefon biti isporučen sa istim čipom kao i prošlogodišnja iPhone 13 serija, što je velika promjena u politici Applea na ovom polju.

Na poleđini će iPhone 14 Max navodno imati dvije kamere sa senzorima od po 12MP.

Iako je do predstavljanja iPhone 14 serije ostalo mnogo vremena, ovaj dojavljivač je otkrio i cijenu za iPhone 14 Max. Tako on navodi da će verzija telefona sa 6/128 GB koštati 899 dolara.

Naravno, napomenućemo da ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve, jer je do predstavljanja iPhone 14 serije ostalo još mnogo vremena.

(b92)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.