Zahvaljujući novoj seriji rendera službenog izgleda koje dijeli WinFuture zajedno sa svim ključnim specifikacijama uspjeli smo da saznamo šta donosi nadolazeći Samsung Galaxy A24 pametni telefon.

Samsung Galaxy A24 će imati 6,5-inčni SuperAMOLED sa rezolucijom od 1080 x 2340px i brzinom osvježavanja od 90Hz. Panel će imati zarez u obliku vodene kapi baš kao i Galaxy A34 sa prednjim senzorom od 13 MP. Pozadi će se nalaziti glavna kamera od 50 MP, ultraširoka od 5 MP i makro senzor od 2 MP. Ponovo se navodi da uređaj donosi MediaTek Helio G99 čipset, kako se ranije pričalo, uz 4GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora koji se može proširiti.

Preostale specifikacije koje se spominju u novom izvještaju uključuju bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za punjenje od 25W i Android 12 na prednjoj strani softvera. Rečeno je da će cijena biti nešto ispod 200 eura, što bi Galaxy A24 učinilo jednim od najpristupačnijih Samsung telefona koji će biti predstavljen ove godine. Nije naveden konkretan datum lansiranja, ali s obzirom na to da je uređaj već predstavljen na službenoj web stranici Samsung Indije, možemo očekivati da će njegova najava biti neminovna.