Supermicro SYS-751GE-TNRT-NV1 razvojna platforma je sistem koji je dizajniran za izuzetnu pouzdanost i performanse, uz minimalno zagrijavanje i tišinu, što ga čini idealnim za razvoj AI aplikacija

 

Nova razvojna AI platforma sa tečnim hlađenjem od Supermicro-a i NVIDIA-e mijenja način na koji programeri vještačke inteligencije (AI) napreduju u svijetu koji se brzo razvija.

Supermicro je najavio SYS-751GE-TNRT-NV1, prvu u nizu moćnih, ali tihih i energetski efikasnih razvojnih platformi. Ova inovativna platforma nudi programerima i informatičkim profesionalcima najmoćniju dostupnu tehnologiju danas, koja je optimizovana za aplikacije vještačke inteligencije.

SYS-751GE-TNRT-NV1 je sistem konfigurisan da podrži četiri NVIDIA A100 Tensor Core GPU-a i dva Intel Xeon Scalable CPU-a 4. generacije. Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je sistem opremljen samostalnim tečnim hlađenjem kako bi se omogućila maksimalna performansa bez prekomernog zagrijavanja, što čini ovaj sistem idealnim za kancelarijski okruženje.  Toliko je tih (približno 30dB) da nećete ni znati da postoji.

Takođe, sistem je dizajniran tako da može da prihvati CPU i GPU visokih performansi što ga čini idealnim za AI/DL/ML i HPC aplikacije.

 

NVIDIA AI Enterprise

 

Uz najnoviju platformu, Supermicro je potvrdio svoju poziciju lidera u oblasti informatičke tehnologije. Ova platforma je definitivno pravo rješenje za programere i informatičke profesionalce koji traže moćnu, energetski efikasnu platformu za razvoj vještačke inteligencije. Platforma nudi neograničene mogućnosti za programerske kreativce, a odlikuje se svojom izvrsnom pouzdanošću i performansama.

“Supermicro preuzima svoju vodeću tehnologiju zasnovanu na AI serveru i stvara najmoćniji sistem za razvoj AI i HPC u industriji, omogućavajući širok spektar razvoja AI i radnih opterećenja koji se pokreću za stolom,” rekao je Charles Liang, predsjednik i izvršni direktor Supermicro.

Sa svojom trogodišnjom licencom za pretplatu na NVIDIA AI Enterprise, unaprijed instaliranim softverskim komponentama i samostalnim rješenjem za hlađenje tekućinom, dizajniran je da pruži maksimalnu produktivnost uz minimalan napor.

Štaviše, njegova mogućnost lakog premiještanja kako se radno opterećenje mijenja čini idealnim rješenjem za velika i mala preduzeća ili poslovne klijente koji žele da koriste vještačku inteligenciju kao konkurentsku prednost.

“Napredak u AI zahtijeva dekstop sisteme napravljene za performanse, brzinu i energetsku efikasnost koji su potrebni današnjim kupcima,” rekao je Ian Buck, potpredsjednik hiperskala i računarstva visokih performansi u NVIDIA-i.

“Supermicro-ova razvojna platforma za vještačku inteligenciju koju pokreće NVIDIA pruža korisnicima mogućnost pokretanja najzahtjevnijih radnih opterećenja na svijetu direktno na svom desktopu”, istakao je Buck.

 

Dostupno za kupovinu

 

SYS-751GE-TNRT-NV1 pokreću četiri NVIDIA A100 80GB GPU-a, koje preduzeća mogu koristiti za ubrzavanje širokog spektra AI i HPC radnih opterećenja.

Ovaj sistem je opremljen sa dva Intel Xeon Gold 6444Y procesora četvrte generacije koji rade na osnovnom taktu od 3,6 GHz, 512 GB DDR5 memorije, šest NVMe uređaja za skladištenje od 1,92 TB i instaliranim mrežnim adapterom NVIDIA ConnectX®-6 DX 25GbE . Posjeduje 6 diskova od 1,9 TB sa ukupno 11,4 TB memorije.

Nakon što prime sistem, korisnici ga mogu jednostavno da priključe na izvor napajanja i mrežu i počnu da ga koriste. Kako se tokovi posla mijenjaju, platforma se može lako premjestiti bez modifikacija na infrastrukturi na nivou stalka. Savršen je za upotrebu u radnom okruženju, u ormaru centra podataka, udaljenoj kancelariji, ispod vašeg stola ili čak u kućnom okruženju.

Razvojna platforma Supermicro AI, SYS-751GE-TNRT-NV1, sada je dostupna za kupovinu. Da biste saznali više o ovoj razvojnoj platformi AI sa hlađenjem tekućinom, posjetite Supermicro web stranicu.

(IT mixer)