Huawei P60 Pro je osvojio nagradu „TIPA World Awards“ za najbolji pametni telefon za fotografije u 2023. godini, a to je obrazloženo na sljedeći način  – „Svestrani suputnik za one koji traže visokokvalitetnu kameru pametnog telefona za fotografije i fotografije“

 

Najbolji pametni telefon za fotografije u 2023. godini Huawei P60 Pro savršeno integriše pametnu mobilnu fotografiju i tehnološku estetiku kroz reinterpretaciju klasičnog dizajnerskog jezika omiljene P serije i donosi snažan industrijski proboj u sektoru inovacija mobilnih kamera.

U eri kamera za pametne telefone, Huawei je više puta donosio inovacije i nadogradnje tehnologije mobilne fotografije. Ovaj stalni razvoj revolucionarne mobilne fotografije i tehnoloških inovacija nagradila je TIPA (Technical Image Press Association), koja okuplja različite profesionalne fotografske publikacije i izdavače širom sveta. „TIPA World Awards“ su prepoznate kao najpoželjnije nagrade za fotografije i slike širom svijeta. Oni prepoznaju i poštuju industrijske kompanije i njihove proizvode i služe kao važno mjerilo i vodič za potrošače prilikom donošenja odluka o kupovini.

P60 Pro je najbolji primjer Huawei P serije, koja je rođena sa inovativnim foto tehnologijama u središtu svog identiteta. Novi i najupečatljiviji fotografski model nasljeđuje odličan pedigre fotografije i estetike i čini dodatni iskorak u optičkom sistemu iz prethodnog modela, P50 Pro.

 

Ultra Lighting kamera

 

Huawei P60 Pro nudi poboljšano snimanje pri slabom osvjetljenju s potpuno nadograđenom Ultra Lighting XMAGE kamerom, uključujući glavnu kameru od 48 MP, Ultra Lighting Telephoto od 48 MP i Ultra-širokougaona kamera od 13 MP.

Ultra Lighting Telephoto Camera, ekskluzivno za Huawei, nazvana je tako jer je na inovativan način dodala Ultra Lighting Lens Group i F2.1 veliki otvor blende u kameru kako bi prikupio više svjetla, omogućavajući korisnicima da jasno slikaju udaljene objekte čak i uz nedovoljno osvjetljenje.

Opremljen sa automatskim podešavanjem fizičkog otvora blende F1.4-F4.0, sistem će vam automatski pomoći da snimite oštre fotografije visoke definicije bez potrebe za profesionalnim vještinama i komplikovanim operacijama.

Na evropskoj premijeri u Minhenu 9. maja, Huawei će predstaviti ovaj flegšip sljedeće generacije. Huawei P60 Pro bi mogao da postane najbolja kupovina i ostvarenje sna za sve entuzijaste koji žele da snime fotografiju sa najviše detalja sa različitih udaljenosti, bilo da snimaju zalaske sunca, noćne scene, zvijezde ili dnevne snimke.

(IT mixer)