Prije dva dana Microsoft je objavio interni Windows 10 build (namijenjen testerima novih opcija) koji sugeriše kako bi mogao izgledati novi Windows 10 Start meni. Microsoft je slučajno podijelio Windows 10 internal build (18947) u okviru svog Insider programa, prema izveštaju sajta Windows Central.

Verzija je greškom stigla do svih Windows 10 testera, tako da su i oni kojima informacija nije bila namenjena mogli da vide novi Start meni dizajn, koji je tek u početnim fazama testiranja. Ali već može da se vidi da umjesto „Microsoft Live Tiles“ koristi mrežu ikonica za aplikacije.

Redizajnirani Start meni takođe ima polje za pretragu u vrhu, koje omogućava i pretragu aplikacija i veba. Tu je i oblast za „sugerisane aplikacije“, koja može da preporučuje aplikacije u zavisnosti od toga koje druge programe korisnik upotrebljava ili na osnovu često korišćenih aplikacija. Postoji i podrška za tamni mod.

U pratećem videu je moguće vidjeti kakve sve izmjene Windows 10 Start meni donosi. Potrebno je istaći da je dizajn menija još uvek nedovršen i nije bio namenjen prikazivanju u javnosti. Build je kreiran za internu upotrebu i ne postoje garancije da će navedene funkcije ikada biti podijeljene sa javnošću.

Microsoft Word za Android OS instalisan milijardu puta

Vjeruje se da bi ovo mogao biti novi Start meni, dizajniran za Windows Lite, ali bi u nekom trenutku možda mogao dospeti i na Windows 10 desktop.

Ovo nije prvi put da su iz Microsoft-a greškom procurile informacije i do onih kojima nisu namenjene, budući da su i 2017. godine prije vremena objavljene Windows 10 verzije za računare i telefone. To je čak izazvalo problem kod nekih osjetljivijih uređaja koji su se automatski restartovali.

(IT mixer / Windows Central)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.