Procyan, obrazovni startup u nastajanju, preoblikuje globalni pejzaž matematičkog obrazovanja. Posvećena premošćivanju svjetske podjele u obrazovanju u matematici, kompanija koristi Generativni AI (Gen AI) kako bi kreirala personalizirane puteve učenja prilagođene individualnim potrebama učenika.

Matematika je dugo predstavljala izazove za sve studente. Procyan procjenjuje da zapanjujućih 90% učenika nailazi na poteškoće s matematikom – osjećaj koji odjekuju mnogi. Konvencionalne nastavne metode, često krute i jedinstvene za sve, bore se da prilagode različite stilove učenja i individualne zahtjeve. Prepoznajući ovaj jaz, Procyan ima za cilj transformaciju tradicionalnih pristupa.

Centralno mjesto Procyan-ove inovativne strategije je SOLGIT, generator matematičkih vježbi koji pokreće AI. Nadilazeći ograničenja fiksnih skupova problema, SOLGIT nudi studentima neograničen niz vježbi, olakšavajući kontinuirano učenje i ovladavanje vještinama individualiziranim tempom.

Još jedna revolucionarna karakteristika je SOLMI, matematički chatbot vođen umjetnom inteligencijom ili „virtualni tutor“, kojem se može pristupiti putem Solmi-chata—interaktivnog interfejsa koji se prikladno naziva „Math-GPT“. SOLMI se ističe u interakciji sa studentima, rješavanju širokog spektra matematičkih pitanja i preciziranju specifičnih područja koja zahtijevaju pažnju. Ova personalizovana interakcija se bavi uobičajenim izazovom sa kojim se učenici suočavaju: nemogućnošću da identifikuju sopstvene praznine u učenju matematike.

Razlikujući se od konkurencije, Procyan je razvio vlasnički AI model koji je eksplicitno skrojen za matematiku. Ovaj strateški izbor, tvrdi kompanija, osigurava neusporedivu tačnost u rješavanju problema i omogućava prilagodljive metodologije učenja koje se razvijaju u tandemu s individualnim napretkom učenika.

Iako je početni pristup besplatan, naprednije funkcije dostupne su putem pretplate od 30 USD mjesečno – strategije dizajnirane da privuče i zadrži korisnike uz osiguravanje kvaliteta i relevantnosti sadržaja koji se plaća.

Što se tiče jezičke podrške, platforma teoretski podržava 104 jezika. Međutim, početne implementacije će se fokusirati na korejski, engleski, malajski, indonezijski i njemački, uzimajući u obzir zahtjeve regionalne korisničke podrške.

Sa tržišnom procjenom koja je trenutno procijenjena na 2,5 milijardi dolara i koja se predviđa da će porasti na 88,2 milijarde dolara, Procyan je dobio podršku velikih industrija kao što su Google for Startups, AWS Activate i Bigbang Angels. U potrazi za investicijama, kompanija traži partnere koji rezoniraju s njenom vizijom podizanja globalnih obrazovnih standarda.

Dok matematika služi kao inauguralni poduhvat Procyana, kompanija predviđa širenje svog otiska na različite obrazovne domene – što je svedočanstvo njene sveobuhvatne misije obogaćivanja globalnog obrazovanja.

Procyanov razvoj specijalizovanog AI modela rješava kritičnu prazninu u obrazovanju iz matematike, nudeći nivo preciznosti koji često nedostaje glavnim AI rješenjima. Ako su njihove tvrdnje istinite, Procyan bi mogao steći značajnu konkurentsku prednost na tržištu zasićenom manje specijalizovanom ponudom.

U suštini, Procyan je spreman da uvede novu eru inkluzivnog, efikasnog i prilagođenog obrazovanja. Koristeći mogućnosti Gen AI za prilagođeno iskustvo učenja, kompanija teži stvaranju budućnosti u kojoj svaki učenik može napredovati u matematici i šire. Ova vizija obuhvata suštinu personalizovanog podučavanja po pristupačnoj ceni – predlog koji ima ogromno obećanje za budućnost obrazovanja.

(IT mixer)