Za one koji vole privatnost, ProtonMail je bio jedna od boljih opcija za bezbjednu e-poštu. Ali planovi kompanije su malo zastarili. Besplatni nalozi dolaze sa samo 500MB skladišnog prostora, dok vam paket od 4 evra mesečno daje skromnih 4GB skladišnog prostora sa nekim drugim ograničenjima, kao što je ograničenje od 1000 poruka dnevno.

 

ProtonMail od sada jednostavno Proton

 

Međutim, kompanija olakšava sve na ProtonMail-u i drugim uslugama koje nudi, uključujući VPN, skladištenje u cloud-u i šifrovani kalendar. Ubuduće, ProtonMail se rebrendira u Proton, gurajući čitav niz usluga fokusiranih na privatnost i ažurirajući sve svoje planove. Takođe, Proton će ponuditi tri paketa: Free, Mail Plus i Unlimited. Novi besplatni nivo proširuje skladište na 1GB i ostaje prilično ograničen, gde možete poslati samo 150 poruka dnevno. Pored toga, možete pristupiti osnovnom Proton VPN alatu i korisničkom Proton kalendaru, iako ste ograničeni na samo jedan kalendar na ovom planu.

Mail Plus plan će koštati 5 evra mjesečno, mada ga možete dobiti i za manje ako se prijavite na godinu ili dvije. Korisnici sada dobijaju 15GB skladišnog prostora i Proton Drive nalog za skladištenje u cloud-u. Nema ograničenja koliko poruka možete da pošaljete, a takođe podržava IMAP e-mail klijente preko alata Proton Bridge. Postoje i dodatne funkcije kao što su 20 kalendara koje možete da dijelite sa drugim korisnicima.

Konačno, Unlimited plan košta 12 € mesečno. Dobijate 500GB ukupne memorije, što Proton Drive čini mnogo održivijim za ljude koji mogu da ga koriste kao rezervnu uslugu. Možete da koristite Proton Mail sa do tri različite prilagođene adrese domena i sa ukupno 15 različitih e-mail adresa. Ali velika razlika je u tome što dobijate punopravni Proton VPN sa Unlimited paketom, a ne osnovnu opciju koja dolazi sa druga dva Proton paketa. Ovo uključuje do 10 VPN veza umjesto jedne, ukupno 1.700+ servera u 63 različite zemlje i veće brzine.

I dok Proton nema nikakva veća ažuriranja za e-mail uslugu ili druge aplikacije osim što ih objedinjuje sa svojim novim dizajnom, kompanija je napravila nekoliko ažuriranja posljednjih mjeseci. Prošlog mjeseca, iOS Mail aplikacija je dobila pojedina ažuriranja dizajna i tamniji režim, kao i opciju „conversation“ kako bi se poruke lakše čitale. Još u februaru, Proton je uključio šifrovanu pretragu u Mail web aplikaciji.

 

(PCpress / Engadget)

 

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.