Roditelji bi trebali da redovno provjeravaju da li su aplikacije koje koriste njihova djeca prikladne za njihov uzrast.

 

Zamka u reklamama

 

Mnoge aplikacije imaju reklame i oglase na kojima se može prikazati različit sadržaj. Aplikacije koje su namijenjene djeci takođe mogu da imaju reklame sa sadržajem koji nije prikladan za određeni uzrast dece. Problem nastaje kada aplikacije ne posvećuju dovoljno pažnje ovom aspektu. Zato je važno da roditelji budu upoznati sa sadržajem koji se nudi u okviru aplikacije i da procijene da li je to prikladno za urast njihove dece, prenosi PCpress.

Jedan od način da se to učini je čitanje recenzija pre skidanja ili kupovine određene aplikacije. Drugi način je pratiti rad aplikacije zajedno sa djetetom. Na opasnosti koje donose neprikladni sadržaji u okviru aplikacije ukazuju brojne organizacije i udruženja. Ali još uvek nije ponuđen efikasan automatski sistem koji će pomoći roditeljima prilikom odlučivanja. Danas su roditelji sami u šumi tehnoloških opasnosti, pa je značajno ukazati na sve probleme koji mogu da se pojave.

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.