Dugo se pričalo kako Oppo priprema svoj prvi sklopivi telefon, i uvijek je trebao stići u nekom trenutku ove godine. I dok nije lansiran u prvoj polovini 2021. kao što su neke glasine tvrdile, očigledno je još uvijek na putu da postane zvaničan prije kraja godine.

U stvari, prema najnovijim glasinama iz Kine, trebali bismo očekivati ​​da će prvi Oppo sklopivi telefon biti najavljen u novembru. Navodno će imati 8″ sklopivi interni ekran sa brzinom osvježavanja od 120 Hz i LTPO tehnologijom, što vjerovatno znači da će ga proizvoditi Samsung. Telefon će pokretati Qualcomm Snapdragon 888, što je čudan potez s obzirom na tajming – Nasljednik 888 bi trebao biti predstavljen u decembru, a jedan ili dva telefona za kinesko tržište već će biti ozvaničena do kraja ove godine.

U svakom slučaju, krivac iza današnje glasine takođe implicira da Oppo sklopivi telefon neće biti jeftin, što i nije iznenađujuće. Treba još dodati da se do sada nije spominjalo da li će ovaj uređaj biti dostupan globalno. Sigurno je pretpostaviti da će biti ponuđen na kineskom tržištu, ali ćemo morati pričekati i vidjeti hoće li ostati na tom tržištu poput Xiaomijevog Mix 4, ili će dobiti šire izdanje.

Prethodne glasine govorile su da Oppo sklopivi telefon ima glavnu zadnju kameru od 50 MP sa Sonyjevim IMX766 senzorom i 32 MP selfie karmeru, kao i bočni senzor otiska prsta.

(Veibo / Gizmochina / GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.