PUBG: New State igra biće dostupna na Android, a moguće i na iOS mobilnoj platformi

 

Autori popularne igre PUBG izdaju uskoro potpuno novu igru pod imenom „PUBG: New State”. Igra će se i dalje zasnivati na PUBG tematici, a vrijeme radnje biće smješteno u budućnost.

Tačnije, riječ je o 2051. godini. PUBG: New State donosi nivo igranja na pametne telefone onakav kakvog igrači na računarima odavno već imaju. Tu je naravno i potpuno novi „anti-cheat” sistem.

Nova PUBG igra dolazi s tri mape od kojih je jedna svima dobro poznata: Erangel. PUBG: New State biće dostupan za preuzimanje 11, novembra 2021. godine. Proteklih nekoliko mjeseci provedeno je beta testiranje u ukupno 28 različitih zemalja. Do određenog vremenskog roka moglo se prijaviti i putem Google Play trgovine za testiranje: PUBG: New State mobilne igre.

Za sada nema navoda hoće li na navedeni datum (11.11.2021.) biti dostupna i verzija za iOS, ali smo sigurni da će u neko dogledno vrijeme igra da dospije i na iOS.

Iako još nije ni objavljenja, autori PUBG-a navode da već rade na narednim nadogradnjama u segmentu poboljšanja igranja a i dovođenja novih sadržaja.

Za one radoznale trejler nadolazećeg PUBG-a možete pogledati poslije teksta. Iz trejlera možemo da vidimo da, iako se radi o budućnosti, ipak neće biti riječ „o borbi sa vanzemaljcima”. Ovdje se radi o borbama između „klanova” odnosno pokušaja stvaranje nove države. Ime same igre to govori: PUBG: New State.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.