Zaronite duboko u distopijski svijet lišen društva, zakona i reda. RAGE 2 je AAA igra koja okuplja dvije studijske snage – Avalanche Studios, majstore ludosti otvorenog svijeta i id Software, tvorce pucačina u prvom licu – kako bi priredili karneval pokolja gdje možete ići bilo gdje, pucati u bilo šta i sve može da eksplodira.

Igra vas baca u post-apokaliptični otvoreni svijet i perspektivu prvog lica, očekujući od vas da krenete da rešetate sve što vam se ne svidi na prvi pogled. Kako se nadovezuje na veoma zanimljivu pozadinsku priču prve igre, RAGE 2 pokušava da nastavi priču o Autoritetu. Ovoga puta General Kros, ljut na sve normalne ljude što nisu prihvatili njegove planove za evoluciju čovječanstva, diže se iz podzemlja sa svojim mutantima i kreće da ubija sve što vidi, slagalo se sa njim ili ne. Vaš zadatak jeste da ga u tome spriječite, nadjenuvši rendžerski oklop na sebe i dobijajući kibernetičke moći koje taj oklop nosi, poput igre Crysis.

Glavni adut RAGE 2 jeste prezabavan gejmplej, kada dođete do njega. Puškaranje, skakanje, korišćenje svojih kibernetičkih moći i potpuni adrenalin i brzina tipični za DOOM i slične FPSove. Oružja se ponašaju u skladu sa svojim klasama, a možete trošiti expirience poene i resurse na nekoliko različitih načina, bilo na njihovo unapređivanje, ili na unapređivanje vozila i otključavanje novih kibernetičkih moći. Vožnja je zabavna, iako tokom nje se najviše vidi ispraznost svijeta u kojem se nalazite, s obzirom da su zone između naseobina i kampova puste, a AI će se retko pojaviti da vas pojuri u tim vozačkim sesijama. Sve to malo oduzima od utiska tog divljeg opasnog svijeta tamo napolju van gradova.

Rage 2 je pucačina iz prvog lica u post-apokaliptičnom open-world okruženju. Preuzmite ovu igru besplatno u Epic Games prodavnici prije 25. februara i zadržite je zauvijek.

Kako Epic obično poklanja igreu u paru, druga besplatna igra ove sedmice je Absolute Drift. Kako mu samo ime govori, namijenjen je za obožavatelje škripućih guma i brzog trkanja. Igru krasi minimalistički dizajn za rastućom težinom staza koje će vaše umijeće driftovanja staviti na test.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.