Samsung je prošle sedmice objavio jedno ažuriranje na One UI 3.1 za Galaxy S20 FE 5G (SM-G781B) u preko desetak evropskih zemalja, ali je uvođenje zaustavljeno ubrzo nakon toga. Samsung nije objavio službenu izjavu koja otkriva razloge povlačenja nadogradnje, ali dobra vijest je da je sada nastavio s uvođenjem One UI 3.1 za S20 FE 5G.

Pročitajte još: Kako da popravite mrtvi ili zaglavljeni piksel na smartfonu (Android)

Ažuriranje zahtijeva preuzimanje preko 1,7 GB i nosi isti broj verzije kao i prije – G781BXXU2CUB5. Od pisanja ovog teksta zasijava u Evropi, a ako ga još niste dobili na uređaju, možete ga ručno provjeriti tako što ćete otići na meni Postavke> Ažuriranje softvera na telefonu.

Ažuriranje One UI 3.1 za Samsung Galaxy S20 FE 5G dolazi sa Android sigurnosnom zakrpom u februaru 2021. i gomilom novih funkcija.

Samsung još nije objavio One UI 3.1 za S20 FE 4G, ali ne bi trebalo proći previše vremena prije nego što započne ažuriranje.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.