Razer Blade Stealth 13 je novi laptop koji će se pojaviti krajem 2020. godine, a dolazi i s opcijom za OLED ekran

 

Kompanija Razer je ovih dana odlučila najaviti svoj novi/stari laptop. Drugim riječima poznati Razer Blade Stealth 13 laptop s novom konfiguracijom koja je još bolja od prethodnika.

Ako imate bilo koji primjerak periferije kao što su tastature ili miševi, ili ste srećnik da imate Razer laptop ili pametni telefon, tada itekako dobro znate o kakvoj se kompaniji radi. Kvalitet kod Razera se ne dovodi u pitanje, ali to naravno i košta.

Iz samog naziva prepoznaje se da laptop ima ekran dijagonale 13 inča. Ovog puta je u ponudi i model s OLED matricom i podrškom za 100% CPI-P3 boja. Tu je i osvježenje od 120Hz što je odlično za gejming.

Novi laptop će imati novu generaciju Intel “Tiger Lake” procesora iz najnovije 11. generacije snage 12W. Konkretno, radi se o Intel Core i7-1165G7 procesoru koji je uparen s Nvidijinom GTX 1650 Ti grafičkom karticom, uz 16GB RAM-a i 512GB interne memorije.

U Razeru kažu da ima oko 2,7 puta bolje performanse, odnosno oko 20% je brži od prethodnog modela.

 

Impresivan THX® Audio

 

Četiri stereo zvučnika i pametno pojačalo pružaju bolji zvuk i jasnoću. THX® Spatial Audio donosi napredni 7.1 surround zvuk sa preciznom pozicijskom tačnošću kako bi filmovi, video igre i muzika oživjeli uz detaljniji i realniji zvučni pejzaž.

Laptop je opremljen čitavim nizom mogućeg povezivanja, uključujući Thunderbolt ™ 4, USB-A, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 i HD web kameru koja koristi Windows Hello, omogućavajući vam brže povezivanje radi potpune prilagodljivosti.

Njegov jedinstveni okvir ojačan je preciznom CNC obradom visokokvalitetnog aluminijuma, a stelt crna boja eloksirana je u aluminij na podmolekularnom nivou za maksimalnu trajnost.

Šuška se da bi se Razer Blade Stealth 13 mogao pojaviti u prodaji možda već i krajem ovog mjeseca. A cijena bi mogla da bude oko 1.799$ što je otprilike slično kao i cijena prošle generacije.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.