Razer je upravo najavio novu varijantu boje za svoj popularni kompaktni, ambidekstralni gejming miš: Razer Cobra Pro White Edition, broj modela RZ01-04660200-R3A1. Postavljen da bude dostupan 14. juna 2024., ovaj elegantni novi model će se prodavati po cijeni od otprilike 129 USD. Ovaj dodatak liniji Razer Cobra Pro, prvobitno objavljen u junu 2023., ima ukupno deset prilagodljivih dugmadi – sedam na vrhu, dva sa strane i jedno na dnu. Igrači mogu uživati ​​u pet različitih profila, nudeći svestrane opcije kontrole prilagođene njihovim potrebama igranja.

Cobra Pro White Edition opremljen je optičkim senzorom Razer Focus Pro 30K, koji poboljšava preciznost i kontrolu. Razer optički prekidač za miš treće generacije, poznat po svojoj izdržljivosti i brzom odzivu, napravljen je da izdrži do 90 miliona klikova. Miš nudi maksimalnu rezoluciju od 30.000 DPI, brzinu praćenja od 750 IPS i ubrzanje do 70G.

Razer Cobra Pro White Edition miš namijenjen gejmerima
Razer Cobra Pro White Edition miš namijenjen gejmerima

Dimenzije miša su 62,5 mm širine, 119,6 mm dužine i 38,1 mm visine, sa težinom od približno 77 g. Takođe se može pohvaliti 11 Razer Chroma RGB zona, omogućavajući opsežno prilagođavanje boja za personalizovano iskustvo igranja.

 

Razer Seiren V3 Chroma i Razer Firefly V2 Pro

 

Uz Cobra Pro White Edition, Razer je predstavio nove opcije boja za Razer Seiren V3 Chroma mikrofon za striming. U početku dostupan samo u crnoj boji od lansiranja u martu 2024., mikrofon sada dolazi u bijeloj i kvarc ružičastoj boji, proširujući ukupan izbor boja na tri.

Razer Seiren V3 Chroma mikrofon za striming
Razer Seiren V3 Chroma mikrofon za striming

Još jedno inovativno izdanje Razer-a je Razer Firefly V2 Pro podloga za miša za igre. Ova podloga za miša ima 15 Razer Chroma RGB svjetlosnih zona, poboljšavajući vizuelne efekte svojom mat površinom koja pojačava LED osvetljenje. Površina je optimizirana za optičke senzore sa završnom obradom s mikro teksturom kako bi se smanjilo trenje, a ima gumenu podlogu koja sprečava klizanje.

Razer Firefly V2 Pro podloga za miša za igre
Razer Firefly V2 Pro podloga za miša za igre

Dimenzije Razer Firefly V2 Pro su 278 mm širine i 360 mm dužine, uz težinu od oko 645 g. Uključuje USB Type-C port za napajanje i namjenski USB 2.0 port za prolaz miša, poboljšavajući povezanost i praktičnost.

Razer nastavlja pomicati granice tehnologije igranja, nudeći proizvode koji ne samo da poboljšavaju performanse već i poboljšavaju cjelokupno iskustvo igranja s prilagodljivom estetikom i inovativnim karakteristikama.

(IT mixer)