Krajem januara ove godine Realme XT je primio veliku Android 10 nadogradnju s ažuriranim vizualima, Realme UI 1.0, zajedno sa svim promjenama koje Android 10 donosi poput kontrola putem gestikulacije, fokus moda i novih animacija.

Najnovije ažuriranje s brojem izrade RMX1921EX_11_C.04 za Realme XT je inkrementalno ažuriranje, koje donosi Google sigurnosnu zakrpu do aprila, zajedno s nekoliko poboljšanja i ispravki. Kvalitet zvuka je optimizovan za aplikacije drugih proizvođača, a riješen je i problem sa alarmom koji se automatski odbacuje.

Konačno, ažuriranje donosi podršku za DocVault ID karakteristiku koja službeno može zamijeniti neke identifikacione kartice koje je izdala vlada u digitalnom obliku, uključujući vozačku dozvolu, ličnu kartu i PAN karticu.

Ažuriranje je počelo da se pojavljuje vlasnicima Realme XT, ali je distribucija zakazana u fazama. Tako da ako još niste dobili ažuriranje očekujte ovih dana ili provjerite ručno u podešavanjima da li je već dostupno za vaš uređaj.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.