Ovih teških i turbulentnih dana, Xiaomi ne posustaje s reklamiranjem svojeg nadolazećeg Redmi K30 Pro modela otkrivši i detalje njegovih kamera

 

Na svojem Weibo računu na dnevnoj bazi podijele nekoliko novih detalja otkrivajući nadolazećeg flagship killera. Redmi je otkrio detalje kamera Redmi K30 Pro modela. Po svemu otkrivenom, K30 Pro bi mogao biti prava zvijer za fotografisanje i snimanje videa.

Naime, od četiri zadnje kamere u okruglom elementu, čak će dvije imati Sony IMX686 senzor od 64MP. Jedna će da bude korišćena kao glavna kamera, a druga kao telefoto kamera.

Poput Galaxy S20 modela telefoto kamera od K30 Pro imaće 3X optički zum i 30X digitalni zum.

Za glavnu kameru, IMX686 senzor će vršiti pixel-binning pa će efektivno davati 16MP fotografije s naglaskom na dobre detalje u mračnijim scenama.

 

Sam IMX686 je veličine 1/1.76“, a telefon će zbog Snapdragon 865 procesora biti dovoljno snažan za snimanje 8k videa.

Redmi je podijelio i nekoliko fotografija od 0.6x zuma (širokougaone kamere) do 30x zuma da sami prosudite koliko je dobar u telefoto fotografisanju.

Obje spomenute kamere će biti i optički stabilizovane te će uz stabilizaciju senzora, tu uskočiti i akcelerometar inžiroskop tako da slika bude stabilna u svim osama.

Za kraj, otkriveno je da Redmi K30 Pro stiže i u novoj boji, a riječ je o sivoj.

(Baytbox)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.