Redmi je uz Note 9 Pro Max predstavio i nešto slabiji Pro model kojeg je opremio nešto slabijim kamerama i sporijom tehnologijom punjenja baterije

 

Redmi je službeno predstavio novu Redmi Note 9 seriju telefona. U sklopu serije nalaze se dva modela – Redmi Note 9 Pro i Redmi Note 9 Pro Max.

Iako bi se očekivalo da model s oznakom „MAX“ u svom nazivu ima veće dimenzije kućišta, ili bar nešto veću dijagonala ekrana ipak nije tako. Oba uređaja su po tim pitanjima identična.

Oba modela opremljena su 6,67“ FHD+ ekranom s centralnim punch-holeom za selfi kameru. Isto vrijedi i za većinu specifikacija, izuzev kamera i tehnologije brzog punjenja baterije. One su kod običnog Pro modela nešto lošije, odnosno sporije.

Naime, Redmi Note 9 Pro dobio je slabiju glavnu i selfi kameru i sporiju tehnologiju punjenja baterije u odnosu na Redmi Note 9 Pro Max.

Redmi Note 9 Pro tako je dobio glavnu kameru od 48 MP. Selfi kamera mu je od 16 MP i 18W tehnologiju brzog punjenja baterije. U poređenju Redmi Note 9 Pro Max ima glavnu kameru od 64 MP. Dok mu je selfi kamera od 32 MP i 33W tehnologiju brzog punjenja baterije. Srećom po korisnike proizvođač nije dirao u kapacitet baterije pa oba telefona imaju bateriju od 5.020 mAh.

Preostale tri kamere na zadnjoj strani odlikuju se senzorima od 8 MP (ultra-široka), 5 MP (makro) i 2 MP (senzor dubine). Redmi je Pro model odluči da ponudi samo dvije memorijske konfiguracije sa 4 GB i 6 GB RAM-a. A zavisno od modela 64 GB ili 128 GB interne memorije. Oba telefona temelje se na gamerskom Snapdragonu 720G čipsetu.

Početak prodaje na domaćem (kineskom) tržištu najavljen je za 17. mart po cijenama od 155 eura (4/64 GB) i 190 eura (6/128 GB).

Kupcima će na raspolaganju biti tri boje kućišta – Aurora Blue, Glacier White i Interstellar Black.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.