Xiaomi-jev budžetski podbrend Redmi nikada do sada nije izbacio pametni sat na tržište. Njegov prvenac ispada baš ono što biste očekivali: prilično neinspirativni dizajn po prilično atraktivnoj cijeni. Redmi Watch upravo je lansiran u Kini po cijeni od 299 juana ili oko 45 dolara.

Redmi Watch ima 1,4-inčni pravougaoni ekran sa zakrivljenim staklom, a dolazi u crnoj, bijeloj i plavoj varijanti boja. Silikonski kaiš je dostupan u crnoj, bijeloj, plavoj, zelenoj i rozoj boji. Na bočnoj strani sata nalazi se jedno dugme, a svime ostalim upravljate putem ekrana osjetljivim na dodir ili aplikacija Mi Fit na uparenom pametnom telefonu.

Redmi Watch - pametni sat koji košta svega 45 dolara
Redmi Watch – pametni sat koji košta svega 45 dolara

Ostale specifikacije uključuju NFC, Bluetooth 5.0, monitor pulsa i hidroizolaciju do 50 metara. Xiaomi tvrdi da je vijek trajanja baterije sedam dana, odnosno 12 dana ako koristite režim uštede energije. Korisnički interfejs i brojčanik veoma mnogo koriste crne pozadine, za razliku od Apple Watch-a, iako po ovoj cijeni ne možete očekivati ​​OLED ekran.

Sat će se prodavati u Kini od 1. decembra, ali na druga tržišta – možda će doći u malo dotjeranom obliku. XDA Developers nedavno su pronašli FCC listu za naizgled gotovo identičan sat nazvan Mi Watch Lite, koji još uvijek nije objavljen.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.