Već neko vrijeme postoje glasine da bi Samsung mogao ugasiti svoju Galaxy Note seriju. Iako je serija dobro prošla, čini se da bi Samsung možda mogao krenuti dalje od nje. Iako neke glasine tvrde da bi se to moglo dogoditi 2021. godine, nova glasina sugeriše suprotno.

Tweet @cozyplanes tvrdi da će 2021. i dalje biti lansiran novi Note uređaj, ali bi to mogao biti posljednji u seriji, jer će ga 2022. kompanija zauvijek povući. Ross Young iz DisplaySearch-a potvrdio je tweet, rekavši da je to ono što je i on čuo i od svojih izvora.

Jedna od jedinstvenih karakteristika serije Note je uključivanje olovke S Pen zajedno sa ekskluzivnim karakteristikama koje omogućavaju telefonu da iskoristi prednost olovke na više načina, a ne samo na uobičajenom alatu za pokazivanje. Međutim, postoje glasine koje tvrde da bi S Pen mogao biti uključen u Samsung Galaxy Z Fold 3 koji će najvjerovatnije biti predstavljen sljedeće godine.

To bi sugerisalo da Samsung želi zadržati S Pen, ali ga prenijeti na drugi uređaj. Kad razmišljate o veličini ekrana Galaxy Z Fold-a, zapravo ima smisla da podržava stilus.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.