Aplikacije koje omogućuju da se drugima zamijeni lice ubacujući vlastito nisu ništa novo, ali Reface aplikacija to odrađuje impresivno. Svi oni koji žele vide kako radi Deepfake tehnologija, trebaju da isprobaju ovu aplikaciju

 

Reface je aplikacija koja omogućava da se na brz način sa svojim licem zamijeni lice brojnih poznatih osoba (glumaca, muzičara, sportista i dr) jer to omogućava tehnologija Deepfake.

Reface nije skroz nova aplikacija. U ranijim je izdanjima bila poznata pod nazivom Doublicat. To što već neko vrijeme ima novo ime ne znači da se promijenila i njezina specijalnost.

Možete lice ubaciti u kratka videa ili brojne animirane GIF-ove, i na taj način ne samo zabaviti sebe, nego nasmijati i svoje prijatelje.

Aplikaciju je lako koristiti i sve što je potrebno da napravite jeste da slikate selfi, dopustite aplikaciji da odradi kratku analizu, a onda odaberete jedan od ponuđenih kratkih videa ili animiranih GIF-ova (9GAG) koji su smješteni u kategorije

Nakon nekoliko trenutaka, biće generisan završni video (ili GIF) koji je onda možete pogledati i podijeliti s drugima. Rezultati su prilično uvjerljivi (u najmanju ruku jako zabavni) i niko neće ostati ravnodušan na ono što RefaceAI uspije generisati.

Naravno, uvijek postoji zabrinutost za privatnost i na koji će način Reface da koristi snimljena lica i selfije? Svi koje to brine, ovu bi aplikaciju trebali da preskoče.

Osnovna verzija aplikacije je besplatna, ali prikazuje oglase i ograničava koliko se puta može koristiti nakon čega je za svako generisanje potrebno pogledati oglas.

Naravno, oni koji žele da se oglasa žele riješe, jer namjeravaju duže vrijeme da koriste ovu aplikaciju (moguće je dodati više selfija koji se mogu koristiti), uvijek mogu da plaćaju godišnju pretplatu od 54 KM ili mjesečnu od 11 KM.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.