Autoindustrija ima najveći broj robota zaposlenih u fabrikama

 

Najnoviji podaci govore kako širom svijeta u tvornicama radi čak milion robota, što je trećina svih robota angažiranih u industriji, podaci su Međunarodne federacije robotike (IFR).

„Automobilska industrija je zapravo izumila automatizovanu proizvodnju“, kaže Marina Bill, predsjednica te federacije. „Danas roboti igraju ključnu ulogu u omogućavanju prelaza ove industrije s motora s unutarnjim izgaranjem na električnu energiju. Robotska automatizacija pomaže proizvođačima automobila u upravljanju veleprodajnim promjenama dugotrajnih proizvodnih metoda i tehnologija.“

Prisustvo robota u auto industriji

carVertical banner - sponsored

Tzv. učestalost primjene robota pokazuje razinu automatizacije u industrijskoj proizvodnji. Najveća je u Koreji, gdje na svakih 10.0000 zaposlenika ima 2867 robota u funkciji. Njemačka je na drugom mjestu s 1500 robota, dok je SAD na trećem mjestu s 1457 robota. Vrlo blizu je i Japan s 1422 robota, dok je nešto dalje, na petom mjestu, Kina s tek 772 robota.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.