Samsung je predstavio funkciju „Repair Mode“ koja skriva osjetljive podatke dok je pametni telefon na servisu

 

„Repair Mode“ sakriće sve osjetljive podatke korisnika, a serviseru će ostaviti ograničen pristup koji će biti dovoljan za popravak mobilnog telefona.

Mobilni telefoni su puni osjetljivih podataka. Bilo da se radi o fotografijama i snimcima ili samo porukama koje nisu za svačije oči, korisnicima nije svejedno kada svoje mobilne telefone ostavie na servisu.

Toga je svjestan i Samsung, koji je uveo „Repair Mode“. Naime, radi se o funkciji koja se aktivira preko podešavanja u mobilnom telefonu, a koja skriva sve lične podatke, uključujući fotografije, poruke, naloge, pa čak i aplikacije.

Dakle, ova funkcija će serviserima omogućiti ograničen pristup unutrašnjosti telefona, tek toliko da ga poprave, ali neće moći da vide osjetljive podatke korisnika. Nakon usluge, korisnik će moći da deaktivira ovu funkciju koristeći biometrijsku verifikaciju ili lozinku.

Kako prenosi GSM Arena, mobilni telefon će se zatim ponovo pokrenuti i korisnik će imati pristup svojim podacima. Pored toga, biće vraćena i sva podešavanja koja je serviser promijenio tokom popravke.

Režim popravke će prvo biti dostupan na Galaxy S21 seriji telefona u Južnoj Koreji. Iako još nema zvanične potvrde, pretpostavlja se da će ova funkcija postati dostupna globalno u narednim mjesecima, kao i na najnovijim Samsung modelima.

Takođe, iako se ova funkcija čini prilično korisna, trenutno se ne zna kako će je korisnici uključiti ako im je, na primjer, ekran toliko pokvaren da ne mogu da koriste mobilni telefon. Izgleda da će tada morati da prihvate činjenicu da majstor može da vidi njihove „osjetljive” fotografije.

(GSM Arena)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.