Konačno možete uložiti novac u Nothing Phone 1 — tako da se možete pridružiti ekskluzivnom klubu. Nothing je otvorio rezervacije za prednarudžbe za svoj prvi pametni telefon koristeći sistem pozivnih kodova. Članovi privatne zajednice idu prvi i imat će 48 sati da iskoriste svoj kod, polože bespovratni depozit od 20 funti (otprilike 25 dolara) i osiguraju mogućnost naručivanja 12. jula. Svi ostali se mogu prijaviti na listu čekanja koja će slati pozivnice u grupama.

Ako nastavite s narudžbom, Nothing neće odbiti depozit od kupovine. Čak će i pokloniti dodatnih 20 funti kredita koji ćete koristiti za dodatnu opremu za Phone 1 ili Ear 1 slušalice. Kompanija još nije objavila cijenu samog telefona. Kao što je Nothing ranije upozorio, Phone 1 neće službeno doći u Sjevernu Ameriku izvan zatvorene beta verzije za nekoliko privatnih investitora iz zajednice. Uređaj bi trebao raditi, ali neće imati punu podršku.

Ako strategija prednarudžbe zvuči poznato, trebala bi. OnePlus godinama je koristio ovaj sistem pozivanja. Učinak može biti sličan. Narudžbe zasnovane na pozivu pomažu u upravljanju ograničenom snabdijevanjem (kontrolom prodaje i poboljšanjem procjena potražnje) dok stvaraju prestiž koji bi mogao podstaći potražnju. Nije jasno kada ćete moći da naručite Phone 1 po želji, ali nemojte se iznenaditi ako na kraju budete čekali neko vrijeme.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.