POCO je predstavio POCO F4 i POCO X4 GT, najnovije mobilne uređaje sa najboljim čipsetima u klasi koji isporučuju snažne performanse, a ostaju pristupačni

 

POCO F4 nudi sve prednosti vodećeg pametnog telefona sa izuzetno efikasnom potrošnjom energije, a sa vodećim Snapdragon® 870 čipsetom, POCO F4 pruža najmoćniji čipset ikada.

POCO X4 GT je pristupačan igraći model optimizovan za efikasne i glatke performanse u svim aspektima igara i zabave. POCO X4 GT je opremljen sa MediaTek Dimensiti 8100 čipsetom, koji korisnicima daje najbolju energetsku efikasnost u svojoj klasi uz postizanje odličnih performansi vodećih mobilnih čišseta.

„Vodeći POCO-ovi su uvek zahtijevali najbolje performanse u klasi, a uvođenjem POCO F4 i POCO X4 GT, uvjereni smo da smo upravo to postigli. Uzbuđeni smo što možemo da idemo napred sa Snapdragon® 870 i MediaTek Dimensiti 8100 čipsetima“, rekao je Angus Ng, direktor marketinga proizvoda u POCO Global.

„Ispunjavanje najviših standarda za vrhunsku zabavu uz održavanje konkurentne cijene je pristup koji želimo da otjelotvorimo POCO vodeće iskustvo“ izjavio je Angus Ng.

 

POCO F4

 

POCO F4 je opremljen vodećim Snapdragon® 870 čipsetom, koji dolazi sa 7nm procesorom sa 5G podrškom [1]. Uređaj ima POCO jezgro sa maksimalnom frekvencijom od 3,2 GHz.

Procesna snaga POCO F4 mobilnog telefona omogućava kraće vreme učitavanja aplikacija, podržava visoku grafiku u igrama i savršeno glatko iskustvo pomjeranja web stranica i upravljanja aplikacijama.

Vrhunske performanse su moguće zahvaljujući hlađenju sa izuzetno velikom parnom komorom od 3.112 mm² i nadogradnjom na LiquidCool Technology 2.0.

Najsavremeniji LPDDR5 RAM i UFS 3.1 ROM ugrađeni u POCO F4 obezbjeđuju brži pristup podacima, što ga čini odličnim za obavljanje više zadataka u zahtevnim aplikacijama.

POCO F4 smartfon

POCO F4 je najtanji POCO model ikada. Uređaj dolazi sa 6,67 ″ E4 AMOLED ekranom i ultra-malom DotDisplay tačkom prečnika 2,76 nm, jednom od najmanjih u industriji.

Ekran na nivou vodećeg modela ima brzinu osvježavanja od 120 Hz i stopu uzorkovanja dodira od 360 Hz, što omogućava manje kašnjenje odgovora. Sa maksimalnom osvetljenošću ekrana od 1300 nita, POCO F4 vam omogućava da u svakom trenutku prikažete idealne vrijednosti detalja i kontrasta.

Dvostruki zvučnici sa Dolby Atmos sertifikatom doprinose zadivljujućem iskustvu dinamičnog i kristalno čistog zvuka.

Impresivno korisničko iskustvo i visoka funkcionalnost čine ga najisplativijim uređajem u vodećem segmentu.

 

Optička stabilizacija slike (OIS)

 

Trostruka zadnja kamera POCO F4 po prvi put donosi optičku stabilizaciju slike (OIS) na glavnu kameru uređaja od 64 MP. Time se postižu jasne i oštre fotografije, čak i u uslovima slabog osvjetljenja, za skoro savršene digitalne replike snimljenih trenutaka.

Pored glavne kamere od 64 MP, tu su i ultraširoka kamera od 8 MP i makro kamera od 2 MP. U sinergiji, ovaj trostruki set će zabilježiti i najsitnije detalje.

4K kamera POCO F4 dolazi sa mnoštvom zabavnih i praktičnih funkcija, uključujući Panoramic Selfie Mode, Night Mode, AI Skyscaping 4.0 i AI Erase 2.0.

POCO F4 dolazi sa baterijom od 4500 mAh (tipično) i turbo punjačem od 67 V, a za punjenje do 100% potrebno je samo 38 minuta.

Sa potpuno napunjenom baterijom, autonomija je do 10 sati igranja igara, 21 sat video reprodukcije ili 119 sati reprodukcije muzike.

Uređaj koristi tehnologiju Middle Middle Tab (MMT), metod brzog punjenja koji usmjerava struju u dva podijeljena pravca, čime se postiže poboljšana brzina i stabilnost punjenja, ali i održava najviši nivo performansi tokom dužih vremenskih perioda.

 

POCO X4 GT

 

POCO X4 GT ima ugrađeni MediaTek Dimensity 8100 čipset i napredni TSMC 5 nm procesor, koji korisnicima pruža brze performanse uz nisku potrošnju energije i radi skoro bez pregrijavanja.

POCO X4 GT je takođe opremljen vrhunskim LPDDR5 RAM-om i UFS 3.1 ROM-om, što ga čini jednim od najbržih POCO uređaja u smislu ugrađene memorije, ali i izuzetno fleksibilnim u podršci brzom igranju igara.

Sistem hlađenja LiquidCool Technology 2.0 održava SoC hladnim i pruža glatke performanse, dajući korisnicima mogućnost da u potpunosti koriste uređaj.

 

Smanjenje štetnog plavog svjetla do 30%

 

Po prvi put na POCO uređajima, POCO 4 GT je takođe predstavio inovativni odnos LCD ekrana 20,5:9, što čini uređaj udobnim za korišćenje i rad. Sa ciljem da ponudi najbolji LCD na tržištu, uređaj dolazi sa prvim POCO LCD True Display.

Podešavanje temperature boje ekrana zavisi od uslova ambijentalnog osvjetljenja, omogućavajući prijatan doživljaj prikaza slike. Da bi pružio još prijatnije iskustvo prikaza, POCO X4 GT omogućava hardversko smanjenje štetnog plavog svjetla do 30%.

POCO X4 GT podržava prikaz od milijardu boja i podržava širok spektar DCI-P3 boja za oštrije kontraste i bogatije detalje na ekranu.

POCO X4 GT

POCO X4 GT brzo i bezbjedno puni bateriju visoke gustine kapaciteta 5.080 mAh (tipično) uz turbo punjenje od 67 W, čime se baterija puni do 100% za samo 46 minuta.

Može se napuniti do 25% u periodu od 6 minuta, a nakon 30 minuta biće napunjen do 85%. Uz pomoć tehnologije Middle Middle Tab (MMT), korisnicima je omogućeno vrijeme igranja od preko 90 minuta uz samo 10 minuta punjenja.

Sa svestranom trostrukom zadnjom kamerom i Dolbi Atmos® stereo zvučnicima, POCO X4 GT služi kao 4K kamera sa praktičnim i cool funkcijama, pomažući korisnicima da ostvare svoj kreativni potencijal.

Sa glavnom kamerom od 64 MP, ultra-širokom kamerom od 8 MP i makro kamerom od 2 MP, fotografije bilježe svaki detalj, bilo da je snimak blizu ili daleko.

A za visokokvalitetne selfije, prednja kamera od 16 MP dobro pokriva potrebe korisnika. Sa 19 unapred instaliranih fantastičnih šablona za evidentiranje depozita, kao i funkcijom Drafts, korisnici će moći da snimaju i uređuju kvalitetan sadržaj od samog početka.

 

Besplatna usluga popravke ekrana

 

Vjeran prirodi izrade svestranih uređaja, POCO dodaje još jednu uslugu modelima POCO F4 i POCO X4 GT. Kupci dobijaju vrhunsku postprodajnu uslugu koja nudi jednokratnu besplatnu uslugu popravke ekrana tokom prvih 6 mjeseci od kupovine.

Pored toga, YouTube Premium pretplatnička usluga je unapred instalirana na POCO F4 i POCO X4 GT.

Korisnici mogu besplatno uživati u YouTube Premium-u do dva mjeseca. To znači dva mjeseca gledanja bez reklama, oflajn i uz neprekidan pristup video i muzičkom sadržaju na YouTube platformi.

 

Dostupnost i cijene

 

POCO F4 dolazi u tri boje: crnoj Night Black, srebrnoj Moonlight Silver i zelenoj Nebula Green. Biće dostupni u dvije varijante: 6 GB + 128 GB te 8 GB + 256 GB.

  • 6 GB + 128 GB: Preporučena maloprodajna cijena putem zvaničnih prodajnih kanala iznosi 399 evra
  • 8 GB + 256 GB: Preporučena maloprodajna cijena putem zvaničnih prodajnih kanala iznosi 449 evra

POCO X4 GT dolazi u tri boje: srebrnoj, crnoj i plavoj. Takođe će biti dostupan u dvije varijante: 8 GB + 128 GB te 8 GB + 256 GB

  • 8 GB + 128 GB: Preporučena maloprodajna cijena putem zvaničnih prodajnih kanala iznosi 379 evra
  • 8 GB + 256 GB: Preporučena maloprodajna cijena putem zvaničnih prodajnih kanala iznosi 429 evra

(Preporucamo)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.