Riot Games razvija besplatnu pucačku igru Valorant koja predstavlja konkurenciju CS:GO

 

Developeri iz studija Riot Games, koji su slavu stekli velikim MOBA naslovom League of Legends, razvijaju svoj prvi FPS pod nazivom Valorant. Igra je zamišljena kao konkurentni shooter koji poprilično podsjeća na CS:GO uz primjesu Overwatcha.

Iz do sada viđenih materijala nazire se očita namjera developera da ovo postane novi esports naslov. On bi se jednog dana mogao igrati na raznim takmičenjima i turnirima, naravno ako ga prihvate pro gejmeri.

Dodatni prilog tom su prilično mali hardverski zahtjevi, pa će vam za minimalnu konfiguraciju biti dovoljan Intel i3-370M procesor, Intel HD 3000 GPU, 4 GB RAM-a, 1 GB VRAM-a i 64-bitni Windowsi 7, 8 ili 10 za igranje u 30 fps. Dok ćete za 60 fps trebati Intel i3-4150 CPU i GeForce GT730 GPU, a za 144 fps ili više trebaće barem Intel Core i5-4460 CPU i GeForce GTX 1050 Ti GPU.

Valorant igra će biti besplatna i igraće se u timskom multiplejeru po sistemu 5v5 igrača, a slično kao u CS-u. Jedan metak u pravo mjesto će značiti trenutnu egzekuciju. To jasno govori da će biti najvažnije brzo i precizno nišanjenje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon lansiranja igre moći ćete da izaberete nekog od 10 ponuđenih likova. Svaki meč će se sastojati od 24 runde plus „sudden death“ majstoricu ukoliko je rezultat izjednačen.

Igrači će u početku na raspolaganju da imaju samo jedan mod pod nazivom „Bomb defusal“, ali očekuje se da će ih kasnije biti više.

Na početku meča igrači će moći da kupuju oružje na sličan način kao u CS-u, a svaki lik će imati i svoje specijalne sposobnosti. Imaće i jedno „ultimativno“ oružje koje će biti izrazite jačine, ali će mu trebati dugo vremena da se ohladi.

Valorant bi trebalo da se pojavi tokom ovog ljeta, a prije izlaska finalne verzije Riot Games je najavio betu.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.