Ako ste malo pratili što se događa oko RE3 Remakea, vjerojatno ste vidjeli da će uz nju Capcom izbaciti još jednu igru. Ona neće biti nastavak, neće biti ni u stilu popularnih ”Mercenariesa”, već će se raditi o mini-igri za više igrača pod nazivom ”Resident Evil Resistance”.

 

Nova ideja oko nove mini-igre u kojoj bi igrači, zajedno sarađujući, trebali izbjeći sve zamke ”Master” umova i tako prelaziti iz jednog nivoa u drugi uglavnom je naišla na odobravanje i oduševljenje od strane ljubitelja franšize, kako novih tako i starih. Budući da nam se vrijeme kada bi ove dvije igre (ili jedne u drugoj, ovisi kako gledate) trebale izaći na tržište bliži, Capcom je otkrio neke nove detalje vezane uz Resident Evil Resistance.

Alex Wesker i Ozwell E. Spencer biće “Mastermind” likovi

 

Jedno od najvažnijih obilježja RE Resistance mini-igre je saradnja. Igrači će, ukoliko žele izaći živi iz haosa koji im pripremaju ”Master” umovi, morati da surađivuju, što će dodatno naglasiti kooperativni segment.

Svi igrači koji su imali prilike igrati Resident Evil Outbreak, sjećaju se otprilike o čemu se radi.

Resistance će imati neke elemente iz Outbreaka (kao što je mogućnost zajedničkog igranja s ostalim igračima), ali najveća razlika jest u ”Mastermind” vještačkoj inteligenciji, koja će ovdje diktirati šta i kako će se sve događati.

Sjećate li se Alex Wesker, sestre zloglasnog Alberta Weskera? Alex Wesker bila je glavni antagonist Resident Evil Revelations 2 igre i vratiće se ovdje kao jedan od ”Mastermind” likova. Drugi ”Mastermind” lik bće Ozwell E. Spencer, takođe jedan od glavnih antagonista franšize. S dva nova ”Mastermind” lika programeri će u igru staviti i dva nova područja.

Pretpostavlja se da će to biti nešto poput ostrva Sushestvovanie (mjesta radnje Revelations 2) i vile poput one iz prvog Resident Evila.

Osim njih, igra će da sadržava još neke druge ”Mastermind” likove, od kojih bi neki isto tako trebali biti dobro nam poznati, dok bi drugi trebali biti novi i dosad nikad viđeni.

Vještačka inteligencija koja će određivati i definisati pravila

 

Resident Evil Resistance bit će mini-igra u kojoj će igrači (koji će u igri učestvovati na ”online” način) morati da nađu izlaz iz područja u kojima se nalaze. Svaki igrač moći će da odabere jednog od likova s kojima želi igrati.

Svaki od igrivih likova razlikovaće se po svojim karakteristikama (što znači da će svaki imati svoje prednosti i nedostatke).

U svakom području igrači će morati da riješe određen broj zagonetki, da ubiju određen broj neprijatelja i ”boss” protivnika kako bi pronašli izlaz iz tog područja.

Da stvar bude bolja i zanimljivija, svako područje kontrolisaće jedan od ”Mastermindova”; vještačka inteligencija koja će određivati i definisati pravila u području (kao što su pravila o tome kojim putevima se može ići, što igrači moraju da naprave da bi izašli iz sobe A u sobu B, i sl.) i cijela mini-igra biće na vrijeme.

Sve u svemu, koncept djeluje i izgleda jako zanimljivo!

Hoće li tako i da bude saznaćemo 03. aprila, kada ćemo Resident Evil Resistance, zajedno s Resident Evilom 3 Remake imati priliku da zaigramo.

(PC chip)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.