Wiko, francuski proizvođač mobitela predstavio je dva nova modela – View 4 i View 4 Lite koje će se krajem marta moći da kupe i na tržištu regiona

 

Wiko, francuski proizvođač mobitela, predstavio je dva nova modela – View 4 i View 4 Lite. Uprkos tome što jedan u svojem nazivu sadrži i riječ „Lite“ oba su iz srednjeg segmenta i oba pokreću Mediatekovi Helio čipseti.

Glavna razlika među modelima je u količini radne i memorije podataka te kapacitetu baterije. Iz naziva se može zaključiti da je View 4 snažniji model. Ima 3 GB RAM-a i 64 GB memorijskog prostora. Wiko je navedenom modelu namijenio i bateriju kapaciteta 5.000 mAh.

Zahvaljujući ne previše zahtjevnom čipsetu (SoC) baterija može s jednim punjenjem osigurati do tri dana korišćenja uređaja. Inače čipset na oba modela je isti – Mediatek Helio P22.

 

Broj i kvalitet kamera je isti kod oba modela

 

Oba modela imaju ekran dijagonale 6,25“ i rezolucije HD+ (1.600 x 720). Na ove ekrane nelazi se i notch, izrez u obliku kapljične vode u kojem je smještena selfie kamera – View 4 ima selfi kameru od 8 MP (f/2.2), a View 4 Lite od 5 MP.

Broj kamera i kvalitet kamera je ista kod oba modela (izuzev selfie kamera). Ima ih ukupno četiri, tri sa zadnje i jedna s prednje strane. Glavna ima rezoluciju od 13 MP uz otvor blende od f/1.8, a sekundarne kamere, ultraširoka, rezoluciju od 5 MP, a senzor dubine standardnih 2 MP.

 

Wiko View 4 Lite sa bateriju manjeg kapaciteta

 

Tu prestaju sve sličnosti između View 4 i View 4 Lite telefona. Lite model je dobio manje radne memorije (2 GB), manje skladišnog prostora (32 GB) te bateriju manjeg kapaciteta (4.000 mAh).

Zbog manjeg kapaciteta baterije i autonomija uređaja je kraća, do dva dana s jednim punjenjem baterije. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.

Oba telefona bi se trebala krajem marta da se pojave na našem tržištu. Cijena na evropskom tržištu biće oko 169 evra za View 4 te oko 129 evra za View 4 Lite.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.