Kako se bliži zakazani datum otkrivanja 6. marta za telefon Oppo Find X2, curenja inormacija i glasine počinju se malo bolje usklađavati. Nažalost, ne možemo nužno utvrditi tačne razlike između CPH2020 osnovnog Find X2 modela i CPH2025 Find X2 Pro. Ako je vjerovati glasinama, čini se da par izgledaju vrlo slično i čak će vjerojatno dijeliti najveći broj karakteristika, u određenoj mjeri – poput brzine osvježavanja od 120 Hz.

Ovaj put donosimo još jedan sjajan sažetak i ponovnu ponavljanje glavnih specifikacija vrhunskog Oppo Find X2 Pro. Kao i mnogi izvori koji smo već spomenuli, ekrani na Find X2 paru biće prizor za sebe. Očigledno će Pro voziti 6,7-inčni QHD uređaj, sa nativom brzinom osvježavanja od 120 Hz i vjerovatno 240Hz frekvencijom „touch-sampling rate“. Ploča na Oppo Find X2 Pro-u, ljubaznošću Samsunga, takođe će, biti sposobna pokretati 120Hz po svojoj izvornoj QHD rezoluciji.

Oppo Find X2 pro specifikacije
Oppo Find X2 pro specifikacije (Foto: slashleaks.com)

Govoreći o Oppo Find X2 Pro, ove nove specifikacije samo spominju FullHD video snimanje pri 120fps. Nema riječi o mogućnostima 4K i 8K. Iako, s obzirom na to da Find X2 Pro koristi isti Snapdragon 865 čipset, možemo samo pretpostaviti da je 8K i dalje ograničen na 24fps. Kada govorimo o kameri, Find X2 Pro imaće par 48MP kamera, pri čemu se očekuje da će Sony IMX689 senzor pokretati glavnu kameru i IMX586 na svom ultraširokom bratu. Konačno, na raspolaganju je 13MP Samsung S5K3M5 ISOCELL kamera, za koju se očekuje da će isporučiti 5x hibridno zumiranje, putem periskopskog modula. Na prednjoj strani je 32MP selfie jedinica. Nažalost, u punch-hole, umjesto maštovito motorizovanog postavljanja, kao na originalnom Oppo Find X.

Navedene specifikacije spominju i bateriju od 4.260 mAh, s 65W super brzim punjenjem. Tu je i IP68 ocjena zaštite, dvostruki zvučnici i „linearni motor po X-osi“, što se vjerovatno odnosi na napredni motor za haptičke vibracije.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.