Rječnik nepostojećih riječi koji je generisala vještačka inteligencija stvoren je tehnologijom koju je kreirao Tomas Dimson. Prilikom razvoja koristio je AI framework GPT-2.

 

Na jednoj internet stranici nalazi se malo drugačiji rječnik od onih koje znamo. Sadržan je od nepostojećih riječi koje je, zajedno sa njihovim „značenjem“ generisala vještačka inteligencija.

Suštinski, ovaj zanimljivi sajt koji se zove This Word Does Not Exist pokazuje nam mogućnosti mašinskog učenja. Neke riječi i njihova objašnjenja deluju sasvim logično. Naišli smo čak i na generisane riječi (kovanice) koje zaista postoje, a bilo je naravno i riječi koje u najmanju ruku zvuče čudno i neobično.

Tehnologiju je kreirao Tomas Dimson, bivši glavni inženjer u Instagram-u, koji je dizajnirao osnove algoritma za tu namjenu.

Prilikom razvoja koristio je AI framework GPT-2. To predstavlja veoma poznatu tehnologiju u AI svijetu i koristi se u mnogim jezičkim aplikacijama. Od chat botova, pa do kreiranja AI zasnovanih tekstualnih igara, piše PC Press.

Kao i svi deep learning programi, osnovni princip tehnologije je pretraga šablona u podacima koje pokušava da spoji i replicira.

Za tu namjenu prati više od osam miliona internet stranica. Algoritam zatim mapira kako se pojavljuju riječi u rečenicama, njihove pozicije i te informacije upotrebljava za generisanje rečenica i novih, nepostojećih riječi.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.