Studio Psyonix je najavio važnu prekretnicu za Rocket League, koja dolazi pošto je on prešao pod okrilje kompanije Epic Games

 

Prelazak Rocket League na free-to-play politiku važi putem Epic Games prodavnice, gdje se igra kao takva treba pojaviti ovog ljeta (još ne znamo datum).

Rocket League na ovaj način postaje Epic Games Store ekskluziva na PC-u, pošto više neće moći da se kupi putem Steam platforme, ali će i dalje ostati besplatna za igranje vlasnicima, uz sav prethodno izdati DLC sadržaj kao kompenzaciju, dok će igra i dalje dobijati redovna osvježenja.

Zahvaljujući omogućenoj Crossplay funkciji, neće postojati jaz između igrača na ove dve platforme, što je dobra vijest ako imate prijatelje koji već imaju RL ili planiraju da kupe.

Svako ko već posjeduje Rocket League pre prelaska na Epic Games Store dobija Legacy status koji obezbjeđuje gomilu skinova, predmeta, boosteve, banere i drugu kozmetiku. Isto važi i za Xbox One platformu, gdje će vlasnici sa prelaskom na free-to-play dobiti niz spomenutih pogodnosti.

U suštini, trenutni vlasnici igre neće biti oštećeni ni najmanje, a neće ni izgubiti pristup igri i svim ostalim stvarima koje posjeduju, jedina mana je što oni koji preferiraju Steam kao glavnu platformu tu više neće videti Rocket League, prenosi play.co.rs.

Rocket League će prelaskom na „free2play“ model privući masu igrača koji iz nekog razloga do sada nisu kupili igru putem Steam-a, što se primjećivalo svakog puta po održavanju besplatnog vikend igranja.

Psyonix je najavio još vijesti i pogodnosti za nove igrače, ali će to biti otkriveno kako se bude približio datum prelaska na Epic Games Store.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.