Bizarna sprava samo je jedan od šašavih izuma koje je Rovio predstavio u svojoj #BringTheAnger kampanji

 

Rovio, kompanija odgovorna za godine uništavanja dvoraca uz pomoć vrlo bijesnih ptica pokrenula je bizarnu i zabavnu kampanju uoči proslave desetog rođendana popularne igre. Kampanja se zove #BringTheAnger te uključuje različite eventove i prezentacije nepraktičnih proizvoda usko vezanih uz iskaljivanje bijesa.

Stvari poput automata koji za platežnu metodu prihvata – udarce i bijes.

‘Naš Venting Machine (vending znači prodaja, dok venting znači iskaljivanje ili istresanje) prihvata bijes kao sredstvo plaćanja – bio to udarac, vika ili istresanje. Rovio će stroj montirati na Times Squareu u New Yorku gdje će 21. novembra biti dostupan od podneva do 20 sati’ piše u službenoj izjavi.

Pročitajte još: Kina mlađima od 18 godina uvodi “policijski čas” za online kompjuterske igre

Prolaznicima će adekvatnu metodu plaćanja demonstirati niko drugi nego zvijezda WWE-a The Big Show.

Rovio će na kraju kampanje donirati 100 hiljada dolara UNICEF-ovom Fondu za obrazovanje u vanrednom stanju koji nastoji omogućiti obrazovanje djeci u ratnim zonama duž cijelog svijeta.

Sve što trebate da napravite je da igrate njihovu mobilnu video-igru koju možete skinuti besplatno.

Rovio kampanja #BringTheAnger protegnut će se kroz cijeli decembar.

Kampanja #BringTheAnger kreirana je u partnerstvu Rovio-a i Droga5, dijela Accenture Interactive-a, sa Venting Machine oživljenim kroz 10XBeta sa sjedištem u Bruklynu.

Zanima vas kako izgleda stroj za iskaljivanje bijesa? Bacite pogled na šarmantni promotivni video i nakon toga posjetite Rovio kako biste okrili više o njihovoj bizarnoj promotivnoj kampanji.

(Tportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.