Rusi traže glumicu za prvi igrani film koji će se snimati na Međunarodnoj svemirskoj stanici

 

Svemirska agencija Roskosmos, ruska televizijska kuća Channel One i filmska producentska kuća Yellow, Black and White, uskoro bi trebali da objaviti javni poziv za kasting za prvi igrani film koji će biti snimljen u svemiru.

Za razliku od NASA-e i američkih filmskih producenata iz Holivuda koji bi htjeli da se u svemiru snimi film s Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, Rusi traže glumicu koja će tumačiti glavnu ulogu.

U vijesti koju donosi ruska novinska agencija TASS, kaže se da su ruska svemirska agencija i producentske kuće dugo razmatrali dva scenarijuma za film koji će biti snimljen na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Jedan je uključivao dvoje glumaca-astronauta, muškarca i ženu, dok je za drugi potrebno u svemir lansirati samo glumicu.

Nakon dugotrajnih rasprava, odlučeno je da bi ženski glavni lik bio puno prihvatljiviji za snimanje filma. Zato će se za kasting moći da prijavljuju isključivo pripadnice ljepšeg pola.

Što se radnje filma tiče, ona se za sada još uvijek drži u tajnosti. Međutim, poznato je da će se raditi o svemirskoj drami s radnim naslovom „Challenge“ (Izazov). Snimanje bi trebalo da započne u jesen 2021. godine.

TASS kaže da će uz glumicu odabrati i njezinu dublerku i da mora proći trening u školi za astronaute, a za let u svemir će morati da dobije dozvolu od letačke komisije Roskosmosa.

Takođe navode da će možda uz glumicu u svemir putovati i redatelj Klim Shipenko, koji to nije demantovao, ali je rekao da bi rado volio da snima film u svemiru.

Kako se čini, predstoji nam nova svemirska trka između Amerikanaca i Rusa. Ovoga puta u obliku filmske umjetnosti. Ne bi bilo loše da se u svemiru istovremeno nađu oboje. Tom Kruz koji će se zaljubiti u lijepu rusku astronautkinju…

(TASS)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.