Tokom godina, nailazili smo na razne masovne hakove baze podataka o klijentima. Kao rezultat, postoji velika mogućnost da bi neki od vaših naloga tamo mogao biti ugrožen. Iako je to problematično, jedan od načina na koji možete izolovati problem je osigurati da svi vaši nalozi koriste različite lozinke.

Ideja je da ako upotrijebite drugačiju lozinku za sve svoje naloge, ograničili biste koliko naloga haker može provaliti. Dobra vijest za korisnike macOS-a je da ako koristite Safari kao svoj preglednik, promjena koja dolazi na Safari u ažuriranju macOS Big Sur-a je mogućnost da Safari prepozna kada koristite lozinku koja je možda provaljena ili ugrožena.

To uključuje provjeru Safarija u bazi podataka poznatih propuštenih lozinki kako bi se vidjelo može li lozinka koju koristite biti dio iste. Ako jeste, možda će se od vas zatražiti da je možda promijenite ili upotrijebite novu. Ovo samo po sebi nije nova funkcija jer je Google ranije pokrenuo alatku za provjeru lozinke kako bi postigao istu stvar. Mozillin preglednik Firefox takođe dolazi sa sličnom funkcijom ugrađenom u njega.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.