Sajam IFA 2020 održaće se u novom od 3. do 5. septembra 2020. godine u Berlinu

 

IFA sajam, jedan od najvažnijih sajmova potrošačke elektronike i kućnih uređaja, održaće se 2020. godine u fizičkom formatu kako bi se povezali brendovi i mediji koji će potrošačima prenijeti najnovije inovacije iz Berlina. Tako će se pokrenuti oporavak IT industrije.

Na IFA 2020 može da se dođe samo s posebnom pozivnicom da bi se kontrolisao broj učesnika. U septembru 2019. godine IFA sajam je okupio 2000 izlagača i 245.000 posjetilaca.

Neće biti otvoren za širu javnost, ali je odlična najava za Crni petak (Black Friday), Dan samaca (Singles Day), Cyber ponedjeljak (Cyber Monday), Božić i Novu 2021. godinu.

IFA će biti domaćin četiri samostalna događaja: IFA Global Press Conference (press konferencija prebačena je s aprila na septembar), IFA Global Markets, IFA NEXT meets IFA SHIFT Mobility (samo će ove godine ova dva događaja biti spojena u jedan) te IFA Business (maloprodaja i sastanci u sobama za sastanke).

 

U saradnji s javno-zdravstvenim vlastima u Njemačkoj

 

Oko 800 novinara iz cijelog svijeta učestvovaće na međunarodnoj konferenciji za novinare u Berlinu. Velika pažnj biće posvećena zdravlju svih učesnika, obzirom na epidemiju koronavirusa. Ovogodišnji IFA 2020 Special Edition ugostiće različite brendove, proizvođače, medije i prodavače kako bi se povezali i predstavili inovacije iz područja potrošačke elektronike i kućanskih uređaja.

Cristiano Amon, predsjednik Qualcomma, održaće uvodnu riječ na IFA 2020. Govoriće o najnovijim dostignućima kompanije u području 5G, vještačke inteligencije i drugim ključnim tehnologijama. Na sajmu u septembru je svoje učestvovanje najavio i predsjednik uprave Huawe-ija Chengdong (Richard) Yu, a njegova kompanija je u Berlinu prisutna već devet godina.

Koncept IFA 2020 razvijen je u uskoj saradnji s javno-zdravstvenim vlastima u Njemačkoj kako bi se svim učesnicima osiguralo zdravlje i bezbjednost, a organizatori će paziti da se između ućesnika održava fizička distanca. U prostorima će se obraćati posebna pažnja na broj učesnika (maksimalno 1000 ljudi dnevno), uz prisutne mjere higijene. Iako se do jeseni očekuje poboljšanje javno-zdravstvene situacije, mjere su ipak uvedene iz opreza.

IFA ili Internationale Funkausstellung se u Berlinu održava od 1924. godine. U početku je IFA sajam nosio naziv “Große Deutsche Funkausstellung” odnosno „velika njemačka radio izložba“ te je više puta mijenjao naziv, najčešće zbog tehnološkog napretka.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.