Predstavnici Nokije su izjavili da su u SAD najveće 5G brzine prenosa podataka na testu dostigle 4,7 Gbps

 

Poznati finski proizvođač mobilnih uređaja i telekomunikacijske opreme Nokia, upravo je objavio da je postigao najveću do sad izmjerenu 5G brzinu u prenosu podataka u okviru svoje OTA (Over-the-Air) mreže u Dalasu, u američkoj državi Texas.

Iz Nokije su izjavili da su najveće 5G brzine prenosa podataka na testu dostigle 4,7 Gbps, uz korišćenjem standardnog komercijalnog kompanijskog softvera.

Kompanija je na testu koristila komercijalne talase 5G spektra od 800MHz i dualnu konektivnost (Dual Connectivity – EN-DC). To je uređajima omogućilo simultano povezivanje na 5G i LTE mreže, kao i odašiljanje i prijem podataka kroz obje mreže.

Test je pokazao da uređaji mogu postići veći protok podataka, nego kad su povezani pojedinačno na 5G ili LTE mreže. Brzine se skupa postižu na 5G i klasičnim konfiguracijama niske frekvencije, piše Express Computer.

Testovi su provedeni na standardnoj opremi instaliranoj u bazne stanice glavnih telekomunikacijskih operatera u SAD-u.

“Ovo je vrlo važan i značajan kamen temeljac u razvoju 5G mreže i usluga u SAD-u, pogotovo u ovo vrijeme kad su povezanost i njeni kapaciteti od vitalnog značaja. To pokazuje povjerenje operatera, kao i napredak koji smo postigli da bi omogućili najbolju 5G uslugu korisnicima” – istaknao je predsjednik Nokije zadužen za mobilne mreže Tommi Uitto.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.