Galaxy A5x serija konstantno je bio najprodavaniji Samsungov uređaj iz godine u godinu, i nemamo razloga da sumnjamo situacija neće biti slična 2022. sa nadolazećim Galaxy A53 5G. Već smo vidjeli ovaj telefon u nekim spekulativnim renderima, a prototip je primijećen u referentnoj bazi podataka otkrivajući neke od njegovih specifikacija.

Sada je sertifikovan od strane 3C, zajedno sa punjačem od 15 W. Prilično razočaravajuće, jer to znači da Samsungov najprodavaniji uređaj neće dobiti dovoljno brzo punjenje iz kutije 2022. godine. Možda će brži punjač dolaziti na sljedećim generacijama tek od sljedeće godine, budući da se u osnovi svi njegovi konkurenti isporučuju s bržim punjačima.

Prošlogodišnji Galaxy A52, A52 5G i A52s 5G podržavali su punjenje od 25 W, ali su u kutiji imali samo punjač od 15 W. Nema razloga da mislimo da će situacija ove godine biti drugačija. Dakle, barem imate mogućnost bržeg punjenja, ali ne uključiti punjač od 25W u kutiju samo se čini sitnim sa Samsungove strane u ovom trenutku.

U svakom slučaju, prema prethodnim inforamcijama i glasinama, Galaxy A53 5G dolazi sa Exynos 1200 SoC, 6 GB RAM-a, Androidom 12 od prvog dana, 120 Hz AMOLED ekranom sa FHD+ rezolucijom, senzorom otiska prsta na ekranu i postavka quad stražnje kamere.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.