Ako ste pratili vijesti o tehnologiji, možda ste čuli da Apple planira lansirati potpuno novu kategoriju proizvoda u obliku headseta. Očekuje se da će Apple prvo debitovati sa headsetom za mješovitu stvarnost (Mixed Reality ili VR/AR Headset), koji bi sada, prema izvještaju Power On newslettera Marka Gurmana, mogao koštati prilično papreno.

U izvještaju se tvrdi da je Apple razgovarao o cijenama za nadolazeći headset po kojem bi kupce mogao koštati preko 2.000 dolara da posjeduju jedan ovakav uređaj. Međutim, možda postoji dobar razlog za to jer se, prema Gurmanu, očekuje se da će Apple VR/AR headset biti prava zvijer u smislu performansi.

Očigledno će imati upotrebu dva procesora za koje se kaže da su u rangu sa M1 Pro čipsetom koji je za Apple debitovao u MacBook Pro-ovima 2021. godine, i da će takođe imati 8K displej, zajedno sa „naprednom audio tehnologijom“. Smatra se da je čip sličan M1 Pro zbog potrebe za naprednom grafikom, pri čemu M1 koristi osmojezgreni GPU dok je Pro opremljen sa 14 ili 16 GPU jezgara.  S obzirom na to da smo vidjeli kako Apple uvodi prostorni zvuk u svoje AirPods, ne bismo se iznenadili da kompanija već pokušava postaviti pozornicu za ono što dolazi.

S obzirom na to, treba napomenuti da je izvještaj ukazuje da bi headset mogao biti odgođen i da bi umjesto toga mogao biti lansiran 2023., umjesto 2022. kao što se ranije pričalo.

(appleinsider)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.