Glavni Samsungov A model za 2024. godinu biće Samsung Galaxy A55

 

Samsung Galaxy A55 stići će kao nasljednik ovogodišnjeg Galaxy A54 telefona, a ovaj telefon pokretaće Exynos 1480 čipset. Geekbench-ova baza podataka otkriva da je Exynos 1480 postigao impresivnih 1180 poena na testu performansi jednog jezgra CPU-a i 3536 poena na testu performansi višejezgrenog CPU-a.

Poređenje sa Galaxy A54, koji koristi Exynos 1380 čipset, pokazuje značajno poboljšanje – A54 je postigao 1108 poena na jednojezgrenom i 2797 poena na testu sa više jezgara.

Što se tiče samog Exynos 1480 čipseta, on ima četiri CPU jezgra visokih performansi sa taktom od 2,75 GHz i četiri energetski efikasna CPU jezgra sa taktom od 2,05 GHz.

Pored toga, ovaj procesor uključuje Xclipse 530 GPU zasnovan na RDNA2 arhitekturi. Ova grafička jedinica obećava znatno više snage u poređenju sa prethodnim Mali GPU-om koji se koristio u ranijim Exynos čipovima. Iako nije sasvim jasno da li ovaj GPU srednjeg nivoa podržava ray tracing za igranje igara. Mnogi se nadaju da će Samsung ponuditi impresivno iskustvo igranja na Galaxy A55.

 

Poboljšan dizajn

 

Uzimajući u obzir tehničke specifikacije, Galaxy A55 obećava ne samo snagu već i atraktivan dizajn. Slike Galaxy A55 procurile su prije nekoliko dana. Očigledno, telefon ima metalni okvir, prvi za Galaxy A seriju telefona. Takođe ima tanje okvire od Galaxy A54.

Kada su u pitanju kamere, Galaxy A55 neće razočarati entuzijaste fotografije. Telefon će imati tri zadnje kamere, sa primarnom kamerom od 50MP i ultraširokom od 12MP. Od ovih kamera se očekuje da isporučuju fotografije visokog kvaliteta i omogućavaju korisnicima da uhvate svaki trenutak sa vrhunskom preciznošću.

Telefon će najvjerojatnije imati stereo zvučnike, čitač otiska prsta na ekranu i IP68 ocjenu otpornosti na prašinu i vodu.

(IT mixer)