Samsung Galaxy A70e je nasljednik prošlogodišnjeg modela više srednje klase i s Infinity-U ekranom, trostrukom zadnjom kamerom i vrlo zanimljivim karakteristikama

 

Podsjetimo se, model A70 je radio na Snapdragon 675 procesoru, uz jake kamere od 32 MP (selfie) i prvi je bio sa zadnjom kamerom od 64MP. Za novi Samsung Galaxy A70e kažu kako će biti vrlo sličan, odnosno jeftinija verzija svog prethodnika.

I novi Galaxy A70e bi trebao imati karakterističan Infinity-U ekranu s kapljičastim usjekom za selfi kameru. Slično kao modeli Samsung Galaxy A70 i Samsung Galaxy A70s.

Sami rubovi oko ekrana bi trebali biti vrlo tanki, barem tako izgleda na ovim renderima. Što se dijagonale tiče, ona bi mogla biti 6,1 inča i s AMOLED matricom.

Pozadi vidimo okomito postavljenu trostruku kameru ispod kojih je LED blic. Dok desno od njih po sredini se nalazi čitač otiska prsta za razliku od modela Galaxy A70 i Galaxy A70s koji imaju čitač ispod ekrana.

Standardni 3.5mm audio ulaz nalazi se na gornjem rubu, a s donje strane je zvučnik i pomalo razočaravajući microUSB ulaz, te mikrofon.

Naravno, ovo su podaci koji se mogu iščitati iz samih rendera. Nekih konkretnih hardverskih karakteristika nema, kao niti cijene ni kada će se pojaviti na tržištu.

Ali, očekuje se da će biti jeftiniji od ranije dva spomenuta modela, a šuška se kako će se pojaviti crnoj i bijeloj boji.

(Racunalo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.