Ako postoji nešto što bi mnogi od nas voljeli imati, to je pametni telefon koji bi nam mogao potrajati danima. Očito se to neće dogoditi uskoro, ali uzet ćemo telefon koji bi mogao potrajati najmanje dva dana, ako ne i više. Za one koji traže takav telefon, mogao bi vas zanimati najnoviji Samsungova Galaxy F62.

Iako ovo definitivno nije flegšip, tj. vodeći telefon kompanije, jedno od prodajnih mjesta bila bi mu baterija pozamašnog kapaciteta od 7000mAh! Koliko tačno će vam ovo trajati, zavisi od načina na koji ga koristite, ali pretpostavljamo da za laganu do srednju upotrebu postoji šansa da vam telefon zaista može trajati više od dva dana. Međutim, kao što smo rekli, vaša kilometraža može varirati.

Treba napomenuti da većina pametnih telefona uglavnom pakuje baterije u opsegu od 4.000 do 4.500mAh, tako da je 7.000mAh popriličan skok. Kada smo kod ostalih specifikacija, Galaxy F62 dolazi s Exynos 9825 čipsetom, istim koji se koristio u Galaxy Note 10 iz 2019. Takođe će sadržavati 6 GB ili 8 GB RAM-a, 128 GB prostora za skladištenje podataka i podršku za proširenje memorije putem microSD kartice.

Tu su i 6,7-inčni AMOLED Full HD+ ekran, 32MP prednja i četverostruka kamera sa zadnje strane. Nažalost, čini se da je telefon trenutno ekskluzivan za Indiju, gdje će koštati oko 330 dolara.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.