Samsung Galaxy Ring, prvi put predstavljen na MWC 2024, sada je otkrio sve svoje specifikacije, cijene i detalje o dostupnosti nakon gotovo pet mjeseci iščekivanja. Iako je najmanji član Galaxy porodice, Galaxy Ring je zvijezda na najnovijem Galaxy Unpacked događaju. Ovaj inovativni uređaj je rezultat godina istraživanja i razvoja u praćenju zdravlja i aktivnosti, čineći ga značajnim napretkom u tehnologiji zdravstvenog monitoringa.

Dizajn i izrada

Samsung Galaxy Ring dostupan je u tri prekrasne boje: crnoj, srebrnoj i zlatnoj. Dolazi u američkim veličinama prstena 5-13, svi izrađeni od izdržljivog titanijumskog legura razreda 5. Prsten ima konkavan dizajn sa stranama koje se sužavaju prema centru, smještajući sve senzore za praćenje zdravlja, baterije i priključke za punjenje unutra, zaštićene slojem epoksidne smole.

Izdržljivost

Sa IP68 ocjenom i vodootpornošću do 10ATM, Galaxy Ring je napravljen da izdrži različite vremenske uslove i plivanje. Najmanja veličina prstena 5 ima dimenzije 7,0 mm x 2,6 mm i teži samo 2,3 grama, dok najveća veličina 13 teži samo 3 grama, osiguravajući udobnost i izdržljivost.

Samsung Galaxy Ring

Veličina i pristajanje

Svaka narudžba uključuje besplatan komplet za određivanje veličine, omogućavajući kupcima da nose uzorak prstena najmanje 24 sata prije konačnog izbora veličine. Alternativno, možete isprobati različite veličine u Samsungovim maloprodajnim trgovinama za trenutni odabir.

Samsung Galaxy Ring - Set za uzimanje veličine prstena
Set za uzimanje veličine pametnog prstena

Povezivanje i kompatibilnost

Galaxy Ring se besprijekorno povezuje putem Bluetooth LE 5.4 i zahtijeva pametni telefon sa Androidom 11 ili novijim, zajedno sa Samsung Health aplikacijom. Nema dodatnih pretplata potrebnih za pristup vašim podacima o zdravlju i aktivnosti, što ga čini korisnički prijateljskim izborom.

Inovativne karakteristike

Galaxy Ring podržava intuitivne kontrole pokretom štipanja, omogućavajući vam da kontrolišete vaš Galaxy pametni telefon štipanjem palca i kažiprsta. Ova funkcija vam omogućava jednostavno fotografisanje ili isključivanje alarma. Pored toga, prsten je kompatibilan sa Samsung Find funkcijom i ima ugrađena LED svjetla koja trepere kada se prsten izgubi.

Praćenje zdravlja i aktivnosti

Samsungov Galaxy Ring je opremljen za praćenje širokog spektra zdravstvenih metrika. To uključuje praćenje otkucaja srca putem optičkog PPG senzora i mjerenje temperature kože. Prsten je posebno efikasan u praćenju spavanja zahvaljujući svom niskoprofilnom dizajnu koji pruža udobnost za nošenje 24/7. Praćenje spavanja uključuje aktivni rezultat spavanja sa analizom hrkanja, praćenje pokreta tokom spavanja, latenciju spavanja, otkucaje srca i respiratorni ritam.

Samsung Health aplikacija
Samsung Health aplikacija

Pametni prsten takođe nudi automatsko prepoznavanje vježbanja sa praćenjem otkucaja srca u realnom vremenu i upozorenjima. Energetski rezultat kombinuje vaše rezultate aktivnosti i spavanja, dajući vam dnevni rezultat od 100 za praćenje ukupnog blagostanja.

Praćenje spavanja i kvaliteta sna
Praćenje spavanja i kvaliteta sna

Trajanje baterije

Trajanje baterije varira u zavisnosti od veličine prstena: veličine 5-7 dolaze sa baterijama od 17 mAh koje traju do 6 dana po punjenju, veličine 8-11 imaju baterije od 18 mAh sa istim trajanjem od 6 dana, dok veličine 12 i 13 uključuju baterije od 22,5 mAh koje nude do 7 dana korišćenja. Prsten se puni putem kompaktnog kućišta, sličnog onima za bežične slušalice, koje ima ćeliju od 361 mAh, pružajući do 20 punih punjenja za manje veličine prstena.

Cijene i dostupnost

Samsung Galaxy Ring košta $399/€449/£399 i već je dostupan za prednarudžbe. Otvorena prodaja počinje 24. jula. Ne propustite priliku da posjedujete ovaj revolucionarni uređaj za praćenje zdravlja.

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring

(IT mixer)