Renderi i ključne specifikacije Samsung Galaxy Tab S8 i Galaxy Tab S8+ tableta pojavili su se na internetu. Južnokorejski tehnološki div vrijedno radi na nekoliko proizvoda tokom prve polovine ove godine. Sljedećeg mjeseca, kompanija planira na Unpacked 2022 događaju predstaviti dugo očekivanu S22 seriju pametnih telefona. Osim toga, Samsung Galaxy M-serija i A-serija pametni telefoni bi trebali postati zvanični u februaru 2022. godine.

Pored lansiranja nekih dugo očekivanih pametnih telefona, Samsung će navodno najaviti Samsung Galaxy Tab S8 seriju u narednim danima. Govori se da će kompanija lansirati tablete u drugom kvartalu 2022. Međutim, Samsung nije ni potvrdio ni demantovao spekulacije oko vremenskog okvira lansiranja. Iako još ništa nije zacrtano, dizajn Samsung Galaxy Tab S8 i Galaxy Tab S8+ tableta je procurio u javnost.

 

Samsung Galaxy Tab S8 serija – dizajn i specifikacije

 

Novi izvještaj kompanije WinFuture baca više svjetla na specifikacije tablet Samsung Galaxy Tab S8 serije. Nedavno se pojavio dizajn serije Samsung Galaxy Tab S8 koji je usklađen sa ranijim informacijama. Vanilla S8 i S8+ će imati dvije kamere pozadi, uključujući glavnu kameru od 13 MP i ultraširoko sočivo od 6 MP. Štaviše, uređaji će imati prednju kameru od 12MP, koja će se pojaviti na desnoj ivici kada se tablet drži vertikalno.

Ispod haube, uređaji će navodno imati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Štaviše, oba modela će se navodno isporučivati sa 8 GB RAM-a i nuditi 128 GB / 256 GB ugrađenog kapaciteta za skladištenje podataka. Takođe, uređaji će imati i slot za microSD karticu za proširenje memorije. Najprimetnija razlika između ova dva modela leži u njihovom displeju. Dva tableta imaju primetno tanke okvire oko ekrana koji obuhvataju ekran od 120Hz. Međutim, Galaxy Tab S8+ ima veći ekran.

Galaxy Tab S8+ ima 12,7-inčni AMOLED ekran koji nudi WQXGA+ (2800 x 1752 piksela) rezoluciju. Standardni S8 će, s druge strane, imati 11-inčni LTPS TFT ekran. Vanilla S8 će imati bateriju od 8.000 mAh, dok će Galaxy Tab S8+ biti podržan sa ćelijom od 10.090 mAh. Štaviše, uređaji će pokretati Android 12L sa slojem OneUI 4.0 na vrhu. Tab S8 Ultra model ima 14,6-inčni AMOLED ekran sa WQXGA+ rezolucijom.

Desna ivica ekrana će imati mali zarez za prednju kameru od 12 MP. Isto tako, Ultra model će navodno imati sekundarnu kameru od 12MP. Međutim, detalji o žižnoj daljini kamere i dalje su oskudni. Uređaj će koristiti bateriju od 11.200 mAh koja podržava brzo punjenje od 45 W za napajanje cijelog sistema. Štaviše, ova tri tableta će vjerovatno doći u 5G i WiFi modelima.

(GizChina via MySmartPrice)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.