Očekuje se da će Samsung na svom sljedećem Unpacked događaju u julu predstaviti najmanje tri verzije Galaxy Watch 7: osnovnu (vanilla), Classic i Pro. Pored njih, možda će biti predstavljen i jeftiniji Galaxy Watch FE. Iako se možda neće tako zvati, za sada ćemo koristiti taj naziv jer je lak za praćenje, prenosi GSMarena.

FCC je naveo niz Samsung pametnih satova s brojevima modela SM-L300, SM-L305, SM-L310, SM-L315 i SM-R861. Modeli L300 i L310 mogu biti verzije dvije veličine samo za Wi-Fi za osnovni Watch 7, dok su L305 i L315 njihove LTE-sposobne verzije.

Model SM-R861 se ističe iz dva razloga: koristi Samsungovu staru šemu dodjeljivanja brojeva modela i ima specifičan broj. Galaxy Watch4 je imao oznaku SM-R860, a priča se da će Galaxy Watch FE biti lansiran kao Galaxy Watch4 (2024). Dakle, stvari su prilično jasne u ovom trenutku.

Međutim, nejasno je gdje se nalaze modeli Classic i Pro za Galaxy Watch 7 – ili čak pravokutni model o kojem se priča. Bez sumnje, FCC će ih također certificirati, pod uslovom da su stvarni, a ne samo glasine.

(IT mixer)