Samsung je predstavio Galaxy Watch FE, pristupačni pametni sat koji sadrži napredne zdravstvene i wellness funkcije. Pozicioniran kao jeftinija alternativa Galaxy Watch 6, Galaxy Watch FE donosi mnoge vrhunske karakteristike koje se nalaze kod skupljeg modela.

 

Pristupačan, a pun funkcija

 

Galaxy Watch FE Bluetooth verzija će biti dostupna u crnoj, roze, zlatnoj i srebrnoj boji od 24. juna po cijeni od samo 199,99 dolara. Kasnije ove godine biće lansirana i LTE verzija po cijeni od 249,99 dolara. Ova cijena čini Watch FE oko 150 dolara jeftinijim od Galaxy Watch 6, koji je lansiran po cijeni od 299,99 dolara za model od 40 mm i 329,99 dolara za model od 44 mm. Galaxy Watch 6 Classic je bio još skuplji, po cijeni od 399,99 dolara za verziju od 43 mm i 429,99 dolara za model od 47 mm.

 

Samsung Galaxy Watch FE – ključne razlike i specifikacije

 

Galaxy Watch FE se razlikuje od Watch 6 prvenstveno po veličini i hardveru. Dostupan je samo u modelu od 40 mm i koristi prethodnu generaciju Exynos W920 SoC iz Galaxy Watch 5, sa 1,5 GB RAM-a umjesto 2 GB. Kapacitet baterije je nešto manji, 247 mAh, u poređenju sa 300 mAh kod Watch 6.

 

Napredne zdravstvene i wellness funkcije

 

Uprkos nižoj cijeni, Galaxy Watch FE je pun naprednih zdravstvenih i wellness funkcija. Posjeduje Samsungov BioActive senzor, koji nudi niz fitnes i wellness funkcija, pružajući personalizovane i korisne uvide tokom cijelog dana. Sat podržava napredno praćenje sna, pružajući prilagođeni coaching za spavanje i stvaranje okruženja pogodnog za san. Takođe nudi sveobuhvatno praćenje zdravlja srca sa HR Alert za abnormalne otkucaje srca i Notifikaciju za nepravilne otkucaje srca (IHRN) za detekciju atrijalne fibrilacije, zajedno sa očitavanjem EKG-a.

 

Praćenje fitnesa i napredna analitika

 

Galaxy Watch FE podržava praćenje više od 100 različitih vježbi, pružajući detaljne izvještaje o napretku. Trkači mogu imati koristi od napredne analize trčanja, pomažući optimizaciji performansi i prevenciji povreda. Funkcija Personalizovana zona otkucaja srca omogućava korisnicima postavljanje ciljeva baziranih na njihovim fizičkim sposobnostima. Dodatno, funkcija Tjelesna kompozicija pruža detaljne podatke o tijelu i fitnesu, nudeći motivacione poruke koje korisnike drže angažovanim na njihovom putu ka wellnessu.

 

Besprijekorna integracija sa Galaxy ekosistemom

 

Kao dio Galaxy ekosistema, Galaxy Watch FE nudi besprijekornu povezanost sa drugim Galaxy uređajima. Korisnici mogu pronaći svoj telefon pomoću opcije Pronađi moj telefon, kontrolisati kameru svog Samsung pametnog telefona sa Kontrolorom kamere i koristiti Samsung Wallet za plaćanja i pristup identifikacionim karticama kao što su vozačke dozvole ili studentske iskaznice.

 

Zaključak

 

Sa Galaxy Watch FE, Samsung donosi pametni sat koji kombinuje pristupačnost sa naprednim zdravstvenim i wellness funkcijama, čineći ga atraktivnom opcijom za korisnike koji traže sveobuhvatno, povezano iskustvo bez visokih troškova.

Više informacija potražite na zvaničnom sajtu kompanije Samsung na ovom linku.

Ostanite uz naš portal i informišite se o najnovijim dešavanjima u svijetu tehnologije, vaš IT mixer.

 

(IT mixer)