Očekuje se mnogo posla dok Samsung i partneri iskoriste kvantno računanje za poboljšanje baterija na praktičan način

 

Čak i najmanje poboljšanje tehnologije baterija moglo bi vam pomoći da odlučite koji ćete uređaj da kupite, a iz kompanije Samsung se nadaju da će im kvantno računanje dati prednost.

Tehnološka kompanija i istraživački Imperial College London koriste Honeywell System Model H1 kako bi istražili upotrebu kvantnog računara u razvoju baterija. Idealno bi bilo da se platforma pozabavi složenim algoritmima koji bi mogli biti zastrašujući za uobičajene računare.

Prvi eksperiment koristio je sistemski model H1 za simulaciju dinamike interaktivnog spinovog modela ili matematike koja je uključena u proučavanje magnetizma. Tim je upotrebio do 100 snažnijih vrata s dva kubita, kako bi dao rezultate koji su bili vrlo precizni i u sladu s očekivanjima.

Očekuje se još mnogo posla dok Samsung i partneri iskoriste kvantno računanje za poboljšanje baterija na praktičan način.

Poput BMW-a i ostalih koji testiraju kvantno računanje, ovo je vrlo rani nalet koji možda neće zaživjeti. Međutim, ako uspije, postoji velika šansa da će se višestruko isplatiti.

Kad bi Samsung mogao da riješi izazove koji su omeli ostale proizvođače baterija, mogao bi proizvesti dugotrajnije pametne telefone, tablete i druge uređaje s kojima se rivali ne bi mogli mjeriti.

(Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.